Fitxa De Lectura No Mireu Sota El Llit

Páginas: 5 (1088 palabras) Publicado: 9 de septiembre de 2015
FITXA DE LECTURA TÍTOL DEL LLIBRE : 1• AUTOR : Si correspon, nom del traductor: Il·lustrador/a:............................................................
Editorial: Editorial Barcanova
Col·lecció: .............................................................
Número: ……..........................................................
Lloc i data publicació: Barcelona, marc de 2006
2• TIPUS DENARRADOR I PUNT DE VISTA: Explicar si hi ha un punt de vista extern (narrador omniscient, narrador observador), o bé, un punt de vista intern (narrador protagonista, narrador testimoni). Cal posar un parell o tres d’exemples on es vegi clar, amb la cita del número de pàgina.
Dins aquesta obra, és a dir, la disciplina narrativa d’aquest llibre és molt atractiva i entenedora ja que ens enganxa al llibrei no podem deixar de llegir aquesta narració.

La narració es des de un punt de vista intern, el narrador es testimoni del que ha passat. El que m’ha portat a pensar que és aquest el narrador que narra el llibre han sigut moltes parts diferents de tots els capítols, és a dir, que la parla d’aquest narrador ha estat present durant gairebé tota la historia. Es a dir, el narrador a viscut els fetsde l'historia i es ell qui els narra des de el seu punt de vista. Per poder explicar millor, en aquestes dues pàgines es pot trobar al narrador reflectit en l'obra: Pàg 63-línia 7-Pàg 64-línia 3.
També ha quedat molt clar que si el narrador és testimoni, el punt de vista serà un punt de vista intern.
Punt de vista Intern: L’angle de visió està situat en un punt interior de la narració, ja que elnarrador és un personatge que participa en la història que conta; és un narrador actor que coneix la història de manera parcial o limitada.








3• PERSONATGES: Descriure quins són i com són els personatges complexos o rodons (personatges dinàmics) i quins els personatges senzills o plans (personatges estàtics). D’acord amb la importància que tinguin a l’obra, explicar quins són els personatgesprincipals (el protagonista, l’antagonista ...) i els personatges secundaris (els aliats, els oponents ...)

Personatges Dinàmics/Protagonistes
Personatges Senzills/Aliats o Oponents
Protagonista
Antagonista
1 Història
Marta Rovira, Noi vampir
Comissari Nebot, Mateu Planellas
Marta Rovira
Nen Vampir
2 Història
Francesca Feliu, Serpent/Cisco
Noi maletes, Conserge, Guàrdies
Francesca Feliu
No hi ha3 Història
Wilbour, Senyor de Gloucester
Conxita, marit, muller del senyor Gloucester
Wilbour
Senyor de Gloucester
4 Història
Dolors, Gabriel o la lloba
Pilar, Teresa, Carme, Quimeta, Antonia
Dolors
La lloba

4• TEMPS: Explicar el temps històric o l'època en què se situa l'acció. Explicar si l’obra segueix un temps lineal (plantejament, nus i desenllaç), o bé, és un temps no lineal (retrospeccions–flash back- i anticipacions –flash forward-).
En el temps que he pogut observar i llegir aquest llibre, m'he adonat compte que la trama ha sigut en l'actualitat, ja que a cada capítol es pot veure que és el temps es actual, és a dir, que el que explica el llibre es sobre l’actualitat: carrers, llocs de donació, boscos, botigues de roba, museus…
La història del llibre no segueix un mateix curs,és a dir, són diferents històries que passen en diferents moments, llavors es podria dir que és un temps“ No lineal”.


5• ESPAI: Explicar el marc ambiental en què es mouen els personatges i transcorren els fets; aquest marc pot ser real o imaginari. L'espai esdevé fonamental en les novel.les històriques o realistes. Important fer un mapa o il·lustració
El marc ambiental de la narració es real,ja que tots els fets transcorren en espais reals, ja poden ser museus, hospitals, boscos etc..




6• BREU RESUM DE L’ARGUMENT (mínim 20 línies):
En aquest llibre trobareu quatre històries protagonitzades per personatges que pertanyen a la literatura que vol fer por, que pretén que abans de posar-nos al llit ens ajupim per guipar si a sota s'hi amaga algun perill o algú que ens vol fer mal. ...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fitxa de lectura
  • FITXA LECTURA
  • L'Edat De Les Paraules
  • Fitxa De Lectura
  • fitxas
  • FITXA
  • Fitxas
  • Soto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS