FITXA LECTURA

Páginas: 3 (726 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
FITXA LECTURA: “Los argonautas del Pacífico occidental”, de Bronilsaw Malinowski.
Encapçalament:
Lectura nº 7.
Malinowski, Bronislaw, (1973): “Introducción: objeto, método y finalidad de estainvestigación”, en Los Argonautas del Pacífico Occidental. Barcelona: Península, (pp. 19-42).
Paraules claus del text: Mètodes d’investigació, treball de camp, etnografia, immersió.
Resum deltext:
És molt important contrastar i demostrar les conclusions a les que l’etnògraf arriba en el treball de camp, explicant com ho ha fet: “ los resultados de una investigación científica, cualquieraque sea su rama del saber, deben presentarse de forma absolutamente limpia y sincera” (p.20, 2. El método en etnografia)
Per tal que el treball de camp tingui el major valor possible, l’etnògraf had’immensar-se a viure en la societat que estigui estudiant i aïllar-se d’aquells que tenen la seva mateixa cultura. (Això està explicat en el capítol 4, “condiciones adecuadas para el Trabajoetnográfico”).
L’etnògraf ha de constatar molt bé les seves conclusions i per tant, ha de fer que la seva investigació estigui el més a prop de la realitat possible. Malinowski, diu que per aconseguir això,l’investigador ha de “agotar lo más possible la totalidad de todos los casos disponibles”. (p. 31, 6. La estructura tribal y la anatomía de su cultura)
A partir d’aquests tres punts claus del text, podemcaptar com ha de ser una investigació de treball de camp seriosa per a un etnògraf segons Malinowski. Veiem que per a ell aquesta disciplina és considerada com qualsevol altra ciència troncal la quals’ha de demostrar empíricament (dins de les capacitats que la investigació en concret tingui). Per tal de demostrar en l’etnografia, segons Malinowski, la millor manera de fer-ho és vivintcompletament amb la tribu la qual estudies ja que per a ell, l’etnografia és una disciplina que s’interessa per a les relacions socials i per tant, basa el seu mètode en establir aquestes relacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Edat De Les Paraules
  • Fitxa De Lectura No Mireu Sota El Llit
  • Fitxa De Lectura
  • fitxas
  • FITXA
  • Fitxas
  • Fitxa de lectura: Diari d’un jove maniàtic.
  • fitxes d'art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS