Fitxa política social

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
Política Social Família i Migracions

07/10/13
Fitxa de lectura nº1: ''Cambios en el Estado del Bienestar'' J. Adelantado, Barcelona, Icaria, 2000
1. Paraules clau: Política Social, EstructuraSocial, Actors col·lectius, Esferes d’acció, Eixos de desigualtat, Pràctiques socials.
2. Tesi Central: El text argumenta que l’estructura social i les polítiques socials són elements que s’hand’estudiar en bloc doncs tenen influències bidireccionals, com per exemple la Política Social, que es du a terme com a conseqüència d’una determinada desigualtat present en l’Estructura Social. Per tant laPolítica social és un element essencial que regula l’Estructura Social i no es poden analitzar per separat com moltes tesis antigues deien.
3.Argument/s que la desenvolupen:
El text exposa unconjunt d’elements que constitueixen l’Estructura Social, començant per les Esferes d’acció, els Eixos de desigualtat, els Actors col·lectius i la Política social entre d’altres.
Inicialment el text ensdescriu les Esferes com determinats marcs institucionals on es concep l’estabilitat dins l’estructura social. Ara bé, per tal de matisar i aprofundir més, l’autor anomena 4 tipus d’esfera. La primera,l’esfera mercantil, representa els múltiples intercanvis que regulen el mercat en matèria de preus i quantitats. En segon lloc trobem la domestico-familiar que es centra en el treball reproductiu de lesfamílies. La tercera l’anomena l’estatal, que es bàsicament un el conjunt d’organitzacions que regulen la legislació que influeix sobre les polítiques socials i la seva producció. Finalment, la últimaesfera és la Relacional que és on s’estableixen les relacions i moviments socials i organitzacions amb cert grau d’institucionalització que interactuen amb els Actors Col·lectius que representen alconjunt d’individus de les diverses esferes.
A continuació l’autor parla dels eixos de desigualtats que son transversals a les diferents esferes, l’autor matisa que totes les desigualtats han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estado, Politicas Publicas y Politicas Sociales
  • la politica social
  • POLITICA SOCIAL
  • Politica social
  • Política social
  • Politica Social
  • Politica Social
  • politica y social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS