Fitxa tècnica la mare de déu del canonge van der paele

Páginas: 4 (963 palabras) Publicado: 14 de enero de 2012
Fitxa tècnica

La Mare de Déu del canonge Van der Paele és una pintura religiosa realitzada a l'oli sobre taula per Jan Van Eyck el 1436. Actualment està exposada al museu Groeninge aBruges (Bèlgica). És una de les quatre obres de Van Eyck conservades en una col·lecció belga i la segona més gran de les seves obres que es conserven, després del gran retaule de L'adoració de l'AnyellMístic (1432).

Aquesta obra és una de les primeres dins del gènere denominat sacra conversazione (sagrada conversa) que es tractava d'una pintura en la qual es representa la Verge amb el Nen junt ambdos o més sants, representats d'una manera realista com si estiguessin mantenint una conversa quotidiana; i al costat d'ells, de vegades, els donants de l'obra, dins de la mateixa escena, però en unaposició subordinada, com a orants. La raó teològica és que tots ells estan gaudint de la glòria, i poden imaginar-se mantenint un col·loqui sobre temes religiosos.

La pintura va ser encarregadaper George van der Paele, que apareix representat com a comitent a la part dreta acompanyat de sant Jordi i del bisbe de Bruges, sant Donacià.

L'obra està realitzada dins l'estil dels primitiusflamencs. L'escola flamenca de pintura va ser una de les més importants des del seus inicis al segle XV fins el segle XVIII. Aquesta escola acostumava a pintar quadres de temàtica religiosa, quetractaven com a escenes costumistes, encara que també van desenvolupar el retrat i el paisatge. Utilitzaven la tècnica a l'oli i el seu estil es caracteritzava per la minuciositat, el detall en la reproducciód'objectes, el naturalisme i l'amor al paisatge.

CONTEXT

1. Context històric

El Quattrocento italià es dóna al mateix temps que la pintura dels primitius flamencs. En el segle XV Itàlia iFlandes, considerants importants zones de l'art, proposen unes renovacions pictòriques, possible per un desenvolupament econòmic i social. A la Flandes, Gant, Bruges i Ieper destaquen perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mies van der Rohe y la monumentalización de la técnica
  • Mies van der Rohe y la monumentalización de la técnica
  • mare de déu de veciana
  • Fitxa Tècnica
  • Fitxa Técnica
  • Mare de Déu de Sallent de Sanaüja
  • Mare de déu de les roques
  • Mare de Déu de Sallent de Sanaüja

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS