Fitxa tècnica. 3 de maig. goya

Páginas: 3 (517 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2012
1. FITXA TÈCNICA

Títol: El tres de maig de 1808
Autor: Francisco Goya
Cronologia: 1814
Estil/Època: Neoclàssic – Romànic (és impossible posar a Goya en un estil concret)
Mesures: 2,68 X 3,47 mLocalització: Museo del Prado (Madrid)

2. DESCRIPCIÓ DELS ELEMENTS FORMALS

Tècnica: Oli

Suport: Tela

Textura:

Dibuix:. Predomini del color per sobre del dibuix amb pinzelladesllargues que amb el contrastos de color fa que la pintura adquireixi un cert dinamisme i expressivitat.

Color: Predomini de colors foscos. Contraposició de colors càlids i foscos. Els càlids pertanyen algrups de presos que seran executats i els foscos als soldats francesos.

Llum: Irreal, provinent del fanal que hi ha al terra i que il·lumina de manera surrealista al personatge principal per a quel’espectador es centri en ell. La llum en aquesta obra adquireix molt simbolisme ja que, els que estan il·luminats simbolitzen el bé mentres que els que estan a les fosques simbolitzen el mal. Goyaera un pintor que solia utilitzar amb freqüència la tècnica del clarobscur com es pot apreciar en aquesta obra.

Profunditat: Dues línies diagonals donen profunditat a la pintura. La primera és ladiagonal de l’esquerra (el mur on són afusellats) que arriba fins al paisatge urbà del fons i delimita la línia d’un horitzó força elevat. Per altra banda, trobem la diagonal que fan el escamot desoldats francesos, perfectament alineats com a símbol de la perfecció i gran organització del exèrcit francès.

Composició: Tancada ja que es pot delimitar dos grans línies corbes obliqües quediferenciarien els 3 grans grups de la pintura. Els afusellats i que seran afusellats, els que estan esperant i els soldats, quedant de manera simbòlica al mig els que estan esperant per a ser executats tenint auna banda i a l’altra la mort.

3. SIGNIFICAT DE L’OBRA

Tema: Històric. Primers fets de la invasió Francesa a Madrid. Goya el pinta per a reivindicar el seu patriotisme ja que va ser acusat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 3 De Maig De 1808, Goya
  • Els Afusellaments Del 3 De Maig, Goya Comentari
  • Fitxa Tècnica
  • Fitxa Técnica
  • Afusellament 3 de maig
  • Colonia Vidal Fitxa Tecnica
  • Jocs De La Fam (Fitxa Tècnica)
  • fitxa tècnica atena niké

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS