fitxa tècnica transistors

Páginas: 3 (633 palabras) Publicado: 27 de enero de 2014
FITXA APARELLS ELECTRÒNICS

1. Denominació del component: transistors.

2. Tipus i símbols.

Bipolars BJT (Bipolar Junction Transistor): NPN i PNP. Són els més utilitzats. Està format per dosunions PN juntes i en oposició. Les dos unions estan contingudes en un cristall semiconductor de silici o germani que presenta tres zones amb dopats alterns de tipus P i N, denominats emisor (E),base (B) i col·lector (C). Depenent de com estiguen situades questes zones poden ser: NPN i PNP. El primer tipus és el més utilitzat perquè és més ràpid i s’adapta mmillor als circuits en els que elpol negatiu de la fot d’alimentació es connecta a massa.
Les tres zones es connecten a tres terminals externs del transistor, el nom dels quals indica la funció que realitzen: l’emissor (E) emet oinjecta portadors de càrrega majoritàriament fins a la base; la base (B) exerceix el control dels portadors, i el col·lector recull els portadors procedents del emissor.


Unipolars: MOSFET (canal N iP) i JFET (canal N i canal P).



3. Fonamentació científica.

a) Paràmetres
Ganancia de corrent (β). És la relació que existeix entre la variació de la corrent del col·lector i lavariació de la corrent de base: β = ΔIC/ΔIB. En algunes fulles d’especificacions tècniques se identifica per hFE en lloc de β. És un paràmetre adimensional.
Intensitat de col·lector màxima (ICmàx).Indica la corrent màxima que pot passar pel receptor connectat a l’eixida de la etapa amplificadora. S’expressa en mA o en A.
Potència total (P). Permet conèixer la potència total que es capaç dedissipar el transistor. S’expressa en mW o en W.
Tensió màxima entre col·lector i emissor (VCEOmàx). És la tensió màxima que es capaç de suportar el transistor entre col·lector i emissor sense que esdestruïsca. S’expressa en V.

b) Funció i funcionament en un circuit.
Els transistors són components electrònics que –connectats de forma adequada en un circuit electrònic– poden funcionar com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fitxa Tècnica
  • Fitxa Técnica
  • Colonia Vidal Fitxa Tecnica
  • Jocs De La Fam (Fitxa Tècnica)
  • fitxa tècnica atena niké
  • Fitxa tècnica de "Memento"
  • Fitxa técnica recesión
  • Fitxa Tecnica De Enfermetats

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS