Fitxa T Cnica

Páginas: 5 (1217 palabras) Publicado: 17 de julio de 2015
GLADIATOR
Fitxa Técnica
Direcció: Ridley Scott
Producció: David Franzoni, Branko Lustig, Dougles Wick
Guió: David Franzoni, John Logan, William Nicholson
Música: Hans Zimmer, Lisa Gerrard
Fotografia:  John Mathieson
Protagonistes:  Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Richard Harris, Oliver Reed, Derek Jacobi, Ralf Moeller, Djimon Hounsou, Spencer Treat Clark, Tommy Flanagan.
País: Estats Units,  Regne Unit
Any: 2000
Gènere: Acció, Aventura, Drama, Peplum
Duració: 155 min
Idioma:  Anglés
 Resum de la pel·lícula
L’any 180 d.C., Máxim és el líder d’un exercit romà a Germania, on posa fi a una llarga guerra entre Roma i els gals. És per això, entre d’altres motius, que guanya l’estimació de Marc Aureli, el qual el tracta com un fill. Marc Aureli decideix, tot hi tenir Cómode,el seu fill, que vol que sigui Máxim el seu successor. Aquest obtindria un porder temporal fins que el senat de Roma assumís de nou el govern de l’  imperi. Comode, quan es enterrat d’això per al seu pare, s’hi nega completament u assessina al seu pare. Còmode es conscient que necessita a Máxim al seu costat i es per aixo que intenta guanyar-se la seva lleialtat. Máxim, que s’ en adona de que MarcAureli ha estat mort per el seu fill, es nega. Còmode ordena matar a Máxim però aquest aconsegueix, a l’ últim moment, sortir amb vida de la baralla i escapa. Viatja cap a Hispania, la seva terra d’origen i es troba a la seva familia morta. Allà es desmaia, cansat de tot el viatge i el dolor de la perdua. En aquest moment cau en unes mans esclavistes que el porten al nord d’ Africa. Allà escomprat per Proxim i obligat a lluitar com a gladiador a la sorra. Allà coneix a Juba Y Hagen que l’acompanyen tota la pelicula essent els seus companys.
 
Mentrestant, a Roma, Còmode es coronat emperador amb tots els honors i ordena que s’ iniciïn varis mesos de jocs i lluites de gladiadors.  A África, Máxim és un feroç gladiador acostumat a matar. Finalment, i en part per la fama que arriba a tenir,es portat al Coliseu de Roma, on els homes de Próxim son portants per competir en una recreació de la batalla de Zama. Ocultant el seu rostre,  Marius lluita amb els companys i acaba guanyant. L’emperador sorprés, baixa a la sorra i pregunta al gladiador el seu nom. Ell respon “Em dic Màxim Décim Meridi, comandant dels ejercits del Nord, general de les Legions Felix, lleal servidor al vertaderemperadr Marc Aureli, pare d’un fill assesinar, marit d’una dona assesinada i aconseguiré la meva vengança en aquesta vida o en la altra”.

Des de aquest moment, Còmode intenta de tot per aconseguir matar Màxim al combat, per evitar així convertir-lo en un martir, ja que el poble l’estima motl.
En aquest moment, l’antic criat de Màxim es posa en contacte amb ell i li diu que l’exercit encara li esfidel. Això que fa que Màxim comenci a cospirar contra Còmode amb la germana de Còmode, que sempre ha estat enamorada d’ ell, i del senador Graco, que no creu en el nou emperador.

Còmode, cada cop més preocupat per la conspiració que ja coneix, reta a Màxim, després de evitar que escapi i els seus plans es facin realitat. El repte es un combat cos a cos amb Màxim. Còmode, coneixedor de lasuperioritat de Màxim, l’apunyala per l’esquena, lluitant així contra un Màxim casi moribund. Tot hi així, aconsegueix matar a Còmode al combat. Màxim, abans de morir per dessagnament, demana com a únic desig que s’alliberin als seus amics. I cau desplomat al terra, veient la seva família i reunint-se amb ells. Lucila l’honora amb unes belles paraules i Graco i els seus companys s’emporten el seu cos. Alvespre, Juba, el seu amic, enterra a la sorra del Coliseu les dues figures amb que Màxim pregava a la seva dona i el seu fill i diu “Ara som lliures. Tornarem a veure’ns. Però encara no... Encara no”


Principals personatges: caracterització
–Maximus: És el personatge principal de la pel·lícula. És el comandant d’un dels exercits més importants de Roma a l’ època de Marc Aureli. Arriba a ser tan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FITXA T CNICA
  • Fitxa t cnica Caf Granota
  • T Cnicas
  • T Cnica
  • T Cnica
  • T CNICAS
  • T Cnicas
  • T Cnicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS