FITXA

Páginas: 6 (1373 palabras) Publicado: 3 de enero de 2014
FITXA DE L’ACTIVITAT
Títol: Petits mons per experimentar
Grup: Edat: 12-24 mesos
Objectius didàctics:
Desenvolupar la seva iniciativa personal.
Distingir entre accions i jocs agradables o desagradables.
Mostrar els seus gustos a partir de la llibertat de decisió.
Expressar els seus sentiments i estats d’ànim mitjançant lamanipulació de diferents objectes i materials.
Explorar el seu cos mitjançant el contacte amb diferents materials.
Àrees de Treball i continguts:
Arees
Continguts
Àrea 1: descoberta d’un mateix i dels altres
A traves de la sensibilitat causada pels contes s’intentarà apropar als nen/a a la presa de consciencia dels bons hàbits; d’higiene, d’alimentació i educatius. Amb els hàbits d’alimentaciód’alguna manera intentem transmetre de forma molt passiva el bon consum.
Àrea 1: Descoberta de l’entorn
Utilització de materials obtinguts de la natura (fulles, aigua, pedres, plantes, flors..) com a mitja de coneixement i cura del medi ambient.
Àrea 1: comunicació i llenguatge
Visió, manipulació i interpretació dels llibres, materials i joguines com a generadora de plaer i comunicació de manerapròpia, individual i diferent de cada nen/a. La curiositat produïda per aquets objectes, conduirà a la construcció de noves definicions i opinions sobre conductes i sensacions produïdes pels Aquests .
Estimulació de la imaginació a traves del racó de contes i creativitat.

Desenvolupament de l’activitat:
Aquesta activitat es dura a terme, a l’aula, encara que en estacions de l’any mescaloroses es poden adaptar alguns dels racons a espais oberts.
DESENVOLUPAMENT I METODOLOGÍA DE L’ACTIVITAT
Per dur a terme aquesta activitat, primerament dividirem l´aula en diferents espais, que anomenarem racons, els quals estran equipats amb material i joguines, que mes endavant explicarem.
Llavors cada racó fomentarà un àmbit de desenvolupament sensorial, així com diferents tipus de joc (deconstrucció, funcional, ets) i els educadors/es aniran
Seran quatre tipus de racons ben diferenciats:
-Racó de construcció: serà un espai que permet a nens i nenes explorar les relacions entre els materials que s´hi ofereixen i descobrir, entre altres coses, els rudiments de la llei de l’equilibri. Les “construccions” són també una activitat que demana domini del cos i del gest, precisió,atenció, perseverança i molta creativitat.
-Racó de la creativitat: tenint en compte que la creativitat és una capacitat que tots tenim i que hem de mirar de desenvolupar de manera intrínseca al procés d’aprenentatge. Aquest racó comptarà amb materials diversos que permetessin reforçar les estructures de la seva imaginació i ampliar-ne els horitzons. Es dir, haurà una diversitat d’experiències,materials i llenguatges expressius propis de l´ esser humà (verbal, escrit, corporal, plàstic, musical, ets), de manera que cadascú pugui desenvolupar els seus recursos personals en relació amb els altres.
- Racó sensorial: Serà un espai equipat per estimular diversos sentits com la vista, l’oïda o el tacte. Disposarà d’objectes i joguines de diferents formes, mides, colors i textures i d’objectesamb llums i sons que cridin l’atenció. Estaran distribuïts en l’espai de manera que l’infant podrà accedir-hi fàcilment i amb seguretat. Cada infant serà lliure d’agafar l’objecte o joguina que vulgui i manipular-la i experimentar-hi com vulgui.
-Racó de contes: Aquest apart de ser un espai tranquil, relaxat i còmode on els nens i nenes, podran descansar si ho necessiten, també serà un llocque estarà dotat amb contes i libres adaptat a les edats dels infants, els quals podran agafar i manipular lliurement. La temàtica d’aquests llibres serà majoritàriament de bons d’hàbits i costums. En aquest racó. (A diferencia dels altres, la educadora intervindrà en un moment determinat , explicant un conte temàtics de la manera mes lúdica i animada possible, por captar la atenció dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fitxas
  • fitxes d'art
  • fitxa de lectura
  • FITXES IMPRIMIR
  • Fitxa 19
  • Fitxa El Polzet
  • Fitxas de cocina
  • fitxa art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS