fitxa1

Páginas: 2 (422 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2014
Resum Article : “Prolapses Genitals : Etiologia, Estratègies de prevenció i tractament en fisioteràpia”
Aquest article, redactat per Laura Moraleda García-Ochoa, profesional de la salut en laclínica I.E. de Madrid, és un article que informa a la societat sobre la patología anomenada prolapse genital, en el sexe femení, i ho realitza a través de diverses maneres.
En primer lloc, defineixcada un dels tipus que pot tenir aquesta patología, diferenciant els graus de gravetat i si es pot tractar amb la fisioteràpia o no. Després informa dels factors de risc que donen amb més freqüènciaaquesta patología , com poden ser ; el part, ser dones “primerizas”(primera vegada que pareixen), l’epidural,menopausia…
En segon lloc, descriu respecte als factors de risc anteriorment descrits,uns plans de prevenció, per a cada un sobretot centrant-se en el part, el primer part, en dones esportistes i en dones menopàusiques, entre d’altres.
I en tercer lloc, descriu els tractamentsprincipals i més destacats , per a tractar aquestes patologies, explicant en que consisteixen i esmentant fundamentalment a que van dirigides cada una de les diferents tècniques, aquestes s’anomenen:treball manual intravaginal, la gimnàstica abdominal hipopressiva,la técnica de l’electroestimulació, la técnica de l’utilització de boles xines, l’utilització de cons vaginals i la técnica delbiofeedback.
En conclusió, l’autora redacta que la población femenina pateix aquesta patología de forma elevada, i realitza una crida, per a que totes les dones amb signes i simptomes que afirmin quepateixen aquesta patología, els hi arribi un fisioterapeuta especialitzat en tractament del sòl pèlvic, ja que té una elevada eficàcia de milora.
Comentari Crític :
La meva crítica, com a futurfisioterapeuta, es fonamenta en diversos conceptes
En primer lloc, en la millora de la construcció de l’article, ja que és podría millorar l’aclariment de tecnicismes(com sigles o abreviacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS