Flinn

Páginas: 3 (598 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
La primera teoria que menciona Flinn en la seva obra Origens de la Revolució Industrial, és la de Beard, que afirma que Anglaterra durant la primera part del segle XVIII era totalment medieval, unambient rural on es depenia de l’agricultura. I que la implantació de l’anomenada Revolució Industrial va ser un brusc canvi de la civilització ja que es van produir grans canvis en molt poc temps.Recolza aquesta teoria Beales, que declara que la revolució va suposar un canvi tant econòmicament com demogràfic, ja que es va passar d’una base econòmica constituïda per l’agricultura a una constituïdaper la indústria. I per la part demogràfica, va sorgir un nou estat social: l’obrer. I es va produir un gran degoteig de la població rupestre que va anar a viure a les grans ciutats amb busca de feinaen les noves indústries ( la del carbó, la del ferro i la tèxtil).
Com bé diu Toynbee, un altre autor citat en aquesta obra, esmenta que “la Revolució Industrial és en essència la substitució deles normes medievals” ja que durant el segle XVIII el sistema econòmic era totalment controlat i produït per l’agricultura i ara passarà a l’industria; una altre punt fort on es va notar un gran canviva ser que el creixement de la població en les ciutats va fer un radical ascens i pel contrari va declinar la població rural. Es va passar del sistema domèstic a la producció a fàbriques. I tot va serdegut als grans descobriments mecànics de l’època.
Al contrari d’aquets autors, Unwin, precisa que tots aquets canvis que va aportar la Revolució Industrial no van ser de sobte, sinó que va ser unprocés gradual , tot i la seva aparença d’un desenvolupament ràpid, que va començar en temps de Jeorge III. Així doncs que Unwin dubta sobre l’expressió de “revolució”. Recolzant aquesta qüestió,Heaton també planteja que una revolució que ha perdurat durant més d’una dècada s’hauria de denominar d’una altra forma, ja que considera que ha sigut un procés lent, tot i que, seria adequat en un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Orígens de la Revolució Industrial
  • Resum de "els origen de la revolució industrial" de flinn
  • Orígenes de la Revolución Industrial. Flinn
  • M. w. flinn, orígenes de la revolución industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS