Florence nightngale

Páginas: 5 (1236 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2011
1.3. Florence Nightingale, biografia i llegat.

Florence, va néixer l’any 1820. Segona filla de William i Frances Nightingale, dissidents de la església anglicana. Va néixer en una època de grans canvis socials. El seu avi matern, William Smith, va ser un gran defensor dels drets dels dissidents religiosos i un lluitador per l’abolició de l’esclavisme . Així, és natural que Florences’interessés per les causes socials i els grans problemes de la seva època. Els seus estudis, supervisats per el seu pare, abastaven un marc ben ampli. El seu pla d’estudis consistia en grec, llatí, matemàtiques, historia de la filosofia, llengües modernes i música. Encara i tenir un gran potencial i qualitats per el estudi, donada la seva posició social no tenia gran oportunitat de posar en pràctica els seusconeixements.
Als 17 anys, va patir una revelació i va veure clar el seu destí, la seva vocació i va descobrir que no estava feta per la vida que es pretenia que tingués ja que tenia aspiracions. Els seus pares pretenien casar-la, però ella no estava feta per aquesta vida i optava per la independència.
Al 1845, Florence va decidir que volia aprendre Infermeria i va demanar permís els seus paresper atendre malalts a la clínica Salisbury. Però els seus pares no veien això correcte per una dona amb el seu estatus social, i no li van donar permís. Encara i així, ella continuava amb els seus pensaments i per no perdre l’esperança, es va recolzar en el doctor Samuel Gridley Howe, que li va recomanar que continués amb el seu somni encara i la oposició dels seus pares.
Al 1849, Florence, vainiciar un viatge per Egipte i Grècia, on va prendre nota de les condicions socials. A la tornada, el grup, va parar a Kaiserswerth, a prop de Düsseldorf, on Theodor Fliedne, un pastor, va fundar un hospital l’any 1836. Això li va cridar l’atenció i va veure una via per fugir. Encara i l’oposició de nou dels seus pares, Florence va tornar a Kaiserswerth per rebre formació d’infermera. Allà vademostrar ser una alumna qualificada i des de l’anonimat va escriure un article destinat als lectors anglesos per donar a conèixer Kaiserswerth i per fer saber que allà les dones podien rebre una formació.
Entre el 1851i 1854, Florence va completar la seva formació en hospitals de Gran Bretanya i de Europa, a més d’anar obtenint informació. Al 1853, a Paris va quedar sorpresa per les construccionsdels hospitals, a mode de pavellons, ja que disminuïa les morts, ja que rebien llum natural i aire fresc, cosa que evitava l’aire viciat.
Fins l’any 1853, Florence no va trobar treball. Va ser nomenada directora d’un sanatori per dones d’elevat rang social, a Londres, on va romandre fins el principi de la guerra de Crimea.
Quan va esclatar la guerra a Crimea, després de molta opinió pública sobreel benestar dels soldats, el secretari d’estat per la guerra, Sidney Herbert, va designar a Florence cap d’un grup d’infermeres . Això va ser una acció inaudita . Una vegada allà, va fer que les infermeres acatessin el que els metges diguessin, tot això per evitar l’antipatia dels metges i evitar possibles conflictes. En poc temps va aconseguir millorar les instal·lacions i les condicions engeneral. Treballen com ho feia, es va guanyar el respecte de molts dels membres del govern i el afecte del poble britànic.
Al 1855, molts dels seus seguidors van fer una assemblea per crear el fons Nightingale, destinat a l’entrenament de les infermeres. Així, en 1859 gràcies a aquest fons, es va obrir L’escola Florence Nightingale d’infermeria. Per fer públiques les seves idees, Florence vapublicar 2 llibres: Notes d’hospital (1859) i Notes d’infermeria, del mateix any .
Nightingale es caracteritzava per la defensa dels drets de la dona, i sempre va dir que s’havien d’eliminar les restriccions que tenien les dones per tenir una carrera i per poder exercir una professió. Ella deia que era millor tenir dones infermeres que dones metgesses i a causa d’això moltes dones metgesses es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Florence
  • Florence
  • Florence
  • florence
  • florence
  • Florence
  • Florence
  • Florence

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS