FOL GM Cas practic n 1

Páginas: 6 (1431 palabras) Publicado: 9 de abril de 2015




1·ESCRIU EL QUE DIU LA LET SOBRE ELS DRETS I DEURES EN MATERIA DE SEGURETAT EN EL TREBALL.
Segons la llei de l’estatut dels treballadors on tenim recollit els drets i els deures dels treballadors en matèria de seguretat.

-En primer lloc , l’article nº 4 : Drets relacionats amb matèria de seguretat. Apartat 2, secció C. Fa referencia a la integritat física dels treballadors i unes adequadesnormes de seguretat i higiene.
-En segon lloc , l’article nº 5 : Deures relacionats amb matèria de seguretat. Secció C. El treballador tindrà la obligació d’observar les mesures de seguretat i higiene que s’adoptin a l’empresa.
2·CONSULTA LA LPRL I DIGUES QUINES OBLIGACIONS VAN INCOMPLIR LES EMPRESES IMPUTADES.
Segons la LPRL , diverses empreses van incomplir les obligacions d’aquesta mateixa.-En primer lloc , incompliments recollits a l’article nº 15.
L’empresa constructora va rebre per part d’un operari diverses vegades la notificació d’un mur edificat que es movia en el perímetre de l’obra.
Això comporta l’incompliment de diverses directrius com: Evitar els riscos , combatre els riscos en els seus orígens , l’efectivitat de les normes preventives , es a dir , l’encarregat de l’obreno posa cap mitjà per poder evitar situacions futures de desastres.
Un altre situació per tenir en compte , el treballador que va rebre una descarrega elèctrica . L’empresari va incomplir les següents obligacions : No donar les correctes instruccions els treballadors , nomes el personal qualificat pot treballar en les zones de major risc , les mesures preventives hauran de preveure les distraccionso imprudències no temeràries per part del treballador.
Segon accident , caiguda del mur sepultant a cinc treballadors , nomes una persona va sobreviure .
Incompliment per part de l’empresari de les següents situacions : Evitar els riscos , combatre els riscos en el seu origen , apuntalant el mur, tenir en compte l’avaluació tècnica ja que feia temps que estaven comunicant la situació malmesad’aquest mur , l’empresari tindrà en compte la capacitat professional en matèria de seguretat ja que el responsable de l’obra no li va donar major importància a la situació del mur , un altre persona amb majors coneixements hauria pres algunes decisions.



-En segon lloc , incompliments recollits a l’article nº 16.
Les empreses que treballaven a l’obra no disposaven d’un pla de riscos laborals.L’empresari de cada una d’aquestes empreses és responsable de la seva composició interior o externament. Aquest pla de prevenció tindrà una estructura organitzada on s’haurà de preveure responsabilitats , funcions , pràctiques , procediments , processos i recursos necessaris per l’acció preventiva.
L’empresari realitzarà una avaluació inicial dels riscos de la seguretat i salut dels treballadors aixícom una avaluació dels equips de treball , substàncies i a condicionament de les zones de treball. Encara que també hi haurà controls periòdics.
Aquelles circumstàncies en què les normes de prevenció siguin insuficients i es produeixi un dany a qualsevol treballador tindrà que realitzar una investigació al respecte sobre les causes del fet. Com hem trobat en aquets dos accidents laborals.

3·DIGUESSI LEGALMENT ELS TREBALLADORS QUE RECELAVEN DE LA SEGURETAT DE L’OBRA PODIEN HAVER-SE NEGAT A TREBALLAR.
Segons la LPRL , capítol III ,l’article nº 14 el dret sobre els riscos laborals.
-Els treballadors tenen dret a la informació , consulta i participació , formació en matèria de seguretat preventiva ja que podrien realitzar una paralització de l’obra en aquelles situacions amb riscos greus iimminents.
-També trobem a l’article nº 29 que està bastant relacionat ,diu que cada treballador tindrà cura de la seva pròpia seguretat i salut.

4·ARGUMENTA SI LES CAUSES DE L’INCIDENT AMB L’EXCAVADORA I DE L’ACCIDENT MORTAL PODEN SER ATRIBUÏBLES A FACTORS TÈCNICS O FACTORS HUMANS.
-A l’accident amb l’excavadora el podríem atribuir a un factor tècnic ja que el treballador que estava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caso GM 1
  • Fol Caso 1
  • casos practicos fol
  • CASO PRACTICO N°1
  • CASO PRACTICO N 2
  • CAS PRACTIC N 5
  • Trabajo Practico N 1 Practicas
  • Caso Practico 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS