Fonaments Multimèdia

Páginas: 22 (5262 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2012
Fonaments i evolució de la multimèdia.
Quarta Pràctica d'Avaluació Continuada (PAC4)
Anàlisi crític d'aplicacions multimèdia.

Prefaci.

En el moment d'abordar aquesta quarta i última pràctica, després de fer la primera ullada a totes les webs que han de servir per fer l'anàlisi crític d'aplicacions multimèdia, vaig plantejar-me que, en funció de la metodologia pròpia en que es basa eltreball, potser podria fer el símil amb com es dissenya una web amb Dreamweaver d'Adobe, on en una mateixa pantalla (aquest anàlisi) comparteixen espai el propi codi en Html (llenguatge informàtic comú a tot l'univers dels nous mitjans digitals) i l'aparença del disseny (la imatge, la representació, la interfície al cap i la fi).
Aquest plantejament em va semblar una metàfora (igual que l'escriptoride qualsevol Sistema Operatiu) de com fer, per una banda l'anàlisi de la guionització i construcció del site a nivell més tècnic, i en segon lloc l'anàlisi visual des d'un punt de vista d'usuari (usabilitat).
El que no he pogut evitar, en principi, i després d'una ullada ràpida, és rebre la impressió que la informació s'ha convertit en un element transaccional, que respon, no a un interesinformatiu purament dit, sinó en canvi respon a una estratègia de màrqueting per fidelitzar l'usuari i bloqueja'l visualment al seu site. La publicitat que acompanya, compartint plana en alguns dels especials no ens diuen una altra cosa que si l'anunciant s'ha posicionat en aquell lloc és per què espera rebre beneficis dels visitants a una notícia tant trista.
El per què d'aquesta afirmació éssenzill, des de els atemptats de l'11S, en que la borratxera d'informació a la xarxa va ser descomunal, em vaig adonar que les imatges es van utilitzar d'ham sense cap mena d'escrúpols. L'ètica periodística que des d'aquí poso en dubte, està al servei dels interessos econòmics de cada mitjà de difusió.
Les imatges impactants que he pogut veure a algun dels sites no responen a un interes informatiusinó a un sensacionalisme sense escrúpols. Amb l'excusa que una imatge val més que mil paraules (i si parlem d'un vídeo, potser en lloc de mil paraules podem parlar de milions..)
Avui en dia veiem que a tots els mitjans de difusió les notícies s'expliquen com una pel·lícula ressaltant els aspectes més impactants encara que no siguin els més importants de la notícia. Penso que, urgeix unreplantejament ètic de com s'expliquen les notícies.

Apartat 1.

Els especials.

Seguin un per un els especials descriuré de forma breu les principals característiques de cada un.

Especial CNN.
En aquesta web la informació es basa majoritàriament en el vídeo. Hi han dos tipologies d'enllaç cap a vídeos i cap a texts. Crec que hi ha massa informació i no és fàcil orientar-se, l'atenció divagaentre tanta informació i requereix un temps veure l'organització i el tipus d'enllaços existents. De totes formes és difícil seguir la noticia des de l'inici. L'estructura de navegació és en arbre, d'un index cap a la resta de pàgines i la navegació és lineal. Hi destacaria l'enllaç als vídeos immersius en 360º i la galeria d'imatges per la seva gran qualitat.

Especial BBC.
Principalment estàbasat en text complementat amb imatges, la importància del vídeo és menor que a l'anterior especial, podem dir que el vídeo és un element addicional i no fonamental. Hi ha molta informació tècnica a mode de gràfics interactius i estàtics, explicacions científiques, etc... No ens satura d'informació però no és fàcil trobar el fil de la història des de l'inici. Inclou una imatge que mitjançantel cursor ens amplia una zona determinada, em sembla un recurs interessant i amb moltes possibilitats. La navegació és en arbre i lineal, no hi ha un menú fixe.

Especial El Mundo.
Realment aquest especial té una estètica acurada, elegant i agradable. Destaca molt en al disseny l'slideshow de la pàgina index. EL menú que hi és present en tot moment denota una estructura en arbre de pàgines...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fonaments i evolució de la multimèdia
  • Pac 1 Fonaments I Evolució De La Multimèdia
  • fonaments
  • fonaments
  • PAC 2 Fonaments i evolucion multimedia
  • Pac 2 Fonaments I Evolució De La Multimèdia
  • Fonaments De La Tecnologia
  • Multimedia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS