Fonaments D'Història I Teoria De L'Art

Páginas: 4 (810 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2012
FONAMENTS D’HISTÒRIA I TEORIA DE L’ART
Seminari Categories Estètiques
Seminari I
CLÀSSIC & MODERN


Llegeix amb atenció el text de Baudelaire proposat al Seminari i intenta respondre a lessegüents qüestions:
1) El concepte baudelairià de “modernitat” apareix en el context d’una teoria més àmplia. Quina és? I què afirma? Busca exemples, a ser possible propers en el temps, per confirmaraquesta teoria.
El concepte baudelairià de “modernitat” apareix en el context d’una teoria més àmplia: la dualitat de l’art és una conseqüència fatal de la dualitat de l’home. És a dir, l’autor explicaque la part que subsisteix eternament és l’ànima de l’art i l’element variable, el cos.
Cada obra d’art conté una part de “modernitat”(el cos) i d’”eternitat”(l’ànima). Tota obra té una doblenaturalesa: artística i històrica i reflecteix el present en la qual ha estat creada i el tret artístic del seu autor.
En definitiva, la bellesa d’una obra està composta per dos elements els quals tenenequivalència entre si: un que és etern, invariable i transcendental (l’ànima) i un que és relatiu, circumstancial i fugitiu (el cos).

2) ¿Quina és, finalment, la definició de “modernitat” que esdesprèn del text? És única o l’autor sembla vacil•lar en algun moment? ¿Quina és la categoria contrària a “modern”: “antic” o “clàssic”?
La definició de modernitat segons el text de Baudelaire podriaser la següent: la modernitat extreu de la moda i la realitat els elements essencials per obtenir allò que és “etern” d’allò que és “transitori”. L’autor, més que dubtar, afirma que la bellesa estàfeta d’un element “etern, invariable” la quantitat de la qual és excessivament difícil de determinar.
La categoria contrària a “modern” seria “antic”. Quelcom modern es refereix al present i al quès’està vivint. Quelcom clàssic – categoria que es defineix a posteriori – encara que sigui d’una altra època continua estant vigent malgrat el pas del temps; perdurarà sempre i en qualsevol moment....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari d'història de l'art(partenó)
  • Pautes de comentari d'una obra d'història de l'art.
  • L' esquizofrenia i l'art.
  • Orientacions per a comentar una obra d'història de l'art
  • Fonaments i evolució de la multimèdia
  • Evolució i significat de l'art cristià
  • Teorias i
  • Teorias I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS