Fonts històriques

Páginas: 3 (705 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2014
HISTÒRIA
FONTS HISTÒRIQUES
1. Identifica les fons històriques
Mapa pag. 8 Font secundària en suport cartogràfic ja que es tracta d’un mapa d’Europa. És de caire polític ja que tracta de lespèrdues territorials Espanyoles després de la Guerra de Successió.
Pintura pag. 30 Font primària en suport iconogràfic, concretament una pintura de Francisco Goya que representa la família de CarlesIV. És de caire social i polític.
Text pag. 16 Fonts primàries en suport escrit, més concretament fragments d’uns textos extrets del Teatro crítico Universal de B. Feijoo i de Memòria de la Educaciópública de Jovellanos, els quals són de caire social i cultural.
Gràfic pag. 54 Font secundària en suport gràfic estadístic, concretament un diagrama circular de caire social i militar on s’expressenels oficis dels integrants de les guerrilles carlines a la província de Tarragona.
Esquema pag. 63 Font secundària en suport escrit, concretament un esquema de caire polític que resumeix el regnatd’Isabel II.
Caricatura pag. 89 Font primària en suport iconogràfic, concretament una caricatura satírica contra els carlins, la qual fou editada per la revista La flaca l’any 1870.
2. Analitza lesfonts anteriors
Situem aquest mapa durant la Gerra de Successió (1700 – 1714), la qual va començar com a conseqüència dels desacords relacionats als candidats al tron espanyol després de la mort deCarles II. Concretament, aquesta font es situa als voltants del 1713, és a dir, a finals d’aquesta guerra, ja que ens mostra els territoris que España va haver de cedir a Gran Bretanya, Àustria i Savoiaen el tractat de la Pau d’Utrecht i el tractat de Rastadt.
Aquesta pintura es situa durant la crisi del regnat de Carles IV (1788 – 1808), també anomenada crisi de la monarquia ja que degut al’impacte de la revolució francesa, la Guerra Gran i altres factors, la monarquia va patir una gran davallada.
Aquests textos es situen dins de l’etapa del reformisme borbònic (S. XVIII), quan neix la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Classificació Fonts Històriques
  • Fonts històriques Polis
  • Fonts històriques
  • Les Fonts Històriques- Gladiator
  • L1AC4_ Tasca _Les Fonts Historiques
  • Fonts
  • Fonts d'alimentació
  • Pruebas de fonts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS