Fonts renovables

Páginas: 2 (320 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2012
Introducció:
* Fonts renovables: Fonts en què el ritme de consum és més baix que el ritme de producció d’energia: Sol, vent, onades, marees, biomassa, aigua, calor de la Terra.
* Fonts norenovables: Fonts en què el ritme de consum és més alt que el ritme de producció d’energia: urani, carbó, gas, petroli.
* Fonts primàries: Es troben a la natura.
* Fonts secundàries: No es trobena la natura, s’obtenen a partir de les fonts primàries mitjançant un procés tecnològic.
* Fonts convencionals: Són les que més s' utilizen i serveixen per subvenir a la majoría de las necessitatsd'un pais. Les fonts d'energia tradicionals són el carbó, el petroli, el gas natural, l'urani i la energia hidraulica. 
Energia nuclear:
Són tèrmiques perquè utilitzen calor per produir el vaporque mou una turbina connectada a un generador. Aquesta calor l’aconsegueixen mitjançant una reacció nuclear. Llavors és una energia secundària i no renovable i s’obté a partir de les centrals nuclears.En les centrals nuclears es trenquen àtoms d’urani (fissió nuclear). Al trencar-se s’alliberen neutrons, aquells neutrons trebquen més àtoms i així successivament. S’anomena reacció en cadena.Durant la fissió nuclear s’alliberen materials radioactius. Per aò es proteigeix al nucli del reactor, que està protegit per formigó i metalls especials. A la restde la central es prenen moltes mesures deseguretat . L’urani es converteix en un residu radiactiu molt perillós que emmagatzema durant uns anys a la central i després a un cementiri de residus radiactius.
Carbó i petroli:
És una energíano renovable, és primaria i s’utilitza a les centrals tèrmiques. El carbó s’obté a l’excavació de mines. El petroli s’obté del sòl de la terra mitjançant pous petrolífers. Provenen del sol i provenende materia orgánica fossilitzada excepte que el carbó és vegetal.
Centrals hidroelèctriques:
És una energía renovable, és primària, i s’obté de l’aigua. Amb la seva força es produeix electricitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fonts
  • Fonts D’energia Renovables Y El Seu Aprofitament Energètic
  • Pruebas de fonts
  • Fonts d'alimentació
  • Fonts De Energia
  • fonts energia
  • fonts del currículum
  • Typodermic fonts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS