Forats de cuc

Páginas: 3 (686 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2013
Forats de cuc
El primer científic en teoritzar l'existència dels forats de cuc va ser Ludwig Flamm l’any 1916, però el terme forat de cuc no va ser introduït fins l’any 1957 per el físic teòricnord-americà John Wheeler. Wheeler va descobrir matemàticament els forats de cuc, poc després que Einstein formulés la seva equació de la relativitat general. Posteriorment, van ser investigada l’equaciód’Einstein mitjançant una gran varietat de càlculs matemàtics per part de Wheeler i el seu equip. Durant molt anys, els càlculs s’emblaven indicar que els forats de cuc es creaven en algun instant detemps i ràpidament desapareixien i es tancaven. Però el 1958 Kip S. Thorne va realitzar una sèrie de càlculs que el van portar a trobar la solució a la inestabilitat d’un presumpte forat de cuc.
Enfísica, un forat de cuc és un tret topològic hipotètic de l'espai-temps que consisteix essencialment en un camí més curt dins l'espai i el temps. Un forat de cuc té al menys dues boques que estanconnectades a un sol pas, si el forat de cuc es pot travessar, la matèria pot viatjar des de una de les boques a l'altra pel forat. No obstant no hi ha proves de l'observació de forats de cuc, unespai-temps que conté forats de cuc es una solució vàlida de la relativitat general. D’altra banda, un forat de cuc podria permetre en teoria el viatge en el temps.
Podríem destacar diversos tipus deforats de cuc com ara:
Els forats de cuc de l'intra-univers , que connecten una posició d'un univers amb una altra posició del mateix univers en un temps diferent.
Els forats de cuc de l'inter-univers,que associen un univers amb un altre diferent i són denominats forats de cuc de Schwarzschild. Això ens permet especular si els forats de cuc podrien utilitzar-se per viatjar d'un univers a un altreparal•lel.
Ens podríem imaginar un forat de cuc com dos forats connectats per una mena de túnel, però aquest túnel no està en el nostre espai, sinó, en un espècie d’un hiperespai en una altra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cuca
  • El cuco
  • cuca
  • La Cuca
  • Cuco
  • la cuca
  • CUCA
  • La cuca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS