Formacion Profesional

Páginas: 2 (325 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2012
La reparació de l'ADN és un conjunt de processos pels quals una cèl·lula identifica i corregeix danys fets a les molècules d'ADN que en codifiquen el genoma. En les cèl·lules humanes,tant les activitats metabòliques com els factors ambientals, com ara els rajos UVA o la radioactivitat, poden causar danys a l'ADN, provocant fins a un milió de lesions moleculars percèl·lula per dia.[1] Moltes d'aquestes lesions causen danys estructurals a la molècula d'ADN, i poden alterar o eliminar la capacitat de la cèl·lula de transcriure el gen que codifica l'ADNafectat. Altres lesions produeixen mutacions potencialment nocives en el genoma de la cèl·lula, cosa que afecta la supervivència de les seves cèl·lules filles a l'hora de la mitosi. Perconsegüent, el procés de reparació de l'ADN és constantment actiu, responent a danys a l'estructura de l'ADN.
La velocitat de la reparació de l'ADN depèn de molts factors, com ara el tipus decèl·lula, la seva edat, i l'ambient extracel·lular. Una cèl·lula que hagi acumulat una gran quantitat de danys a l'ADN, o que no pugui reparar eficaçment els danys produïts al seu ADN, pot entraren un de tres estats possibles:
un estat de repòs irreversible, conegut com a envelliment.
el suïcidi cel·lular, conegut també com a apoptosi o mort cel·lular programada.
una divisiócel·lular no regulada, que pot dur a la formació d'un tumor cancerigen.
La capacitat de reparació de l'ADN és vital per la integritat del seu genoma, i per tant, del seu funcionamentnormal i el de l'organisme. En el cas de molts dels gens que s'havia demostrat que influïen en la longevitat, més tard s'ha revelat que tenen un paper en la reparació i protecció de l'ADN.[2]La incapacitat de corregir lesions moleculars en les cèl·lules que formen gàmetes poden introduir mutacions en el genoma dels seus descendents, influint en el ritme de l'evolució.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Profesional En Formacion
  • La Formacion Profesional
  • Formación por proyectos en la formación profesional
  • formacion profesional
  • Formacion Profesional
  • formación profesional
  • Formación profesional
  • Formación Profesional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS