Formas De Gobierno Según Aristóteles Y Tucídides

Páginas: 4 (777 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2012
Recensió
Seminari 1 Teoria Política
Bernat Poch

En aquesta recensió em centraré en quins avantatges i desaventatges tenen les diverses formes de govern segons els autors Tucidies i Aristotil.Tucídies, en el seu llibre “la història de la Guerra del Peloponés” fa una lloança al sistema imperant a la seva polis enfront a la resta. Considera que la democràcia d’Atenes és l’exemple seguitper la resta de les polis: “Tenemos un régimen de gobierno que no envidia las leyes de otras ciudades, sino que más somos ejemplo para otros que imitadores de los demás”. Defensa el seu sistemademocràtic, on hi ha una igualtat de drets, es preocupen per l’anomenat recreo d’espiritu, és a dir, activitats que els distreguin de les perocupacions, permeten l’entrada d’extrangers, entre d’altresadjectius que li atribueix. Per tant tot sistema que no sigui semblant a una democràcia es rebutjat per Tucidies.
Aristòtil abans de començar a parlar dels diferenrs sistemes de govern ens avisa de quequalsevol tipus de govern que mira pel bé comú són rectes, des del punt de vista de lo absolutament just, i aquells que atenen només a preferències dels governants seran desviacions, degut al seudespotisme i a no mirar pels ciutadans lliures. L’autor fa la següent distenció dels sistemes de govern; monarquia, dels unipersonals; aristocràcia, al govern dels millors o dels que ho fan millor; irepública , quan la majoria governa buscant el bé comú. A partir d’aquests tres tipus Aristòtil n’estableix una desviació on cada governant busca el seu interès; de la monarquia, la tirania que buscal’interès del monarca; de l’aristocràcia, l’oligarquia que busca l’interès dels rics; i de la república, la democràcia que busca l’interès dels pobres. Remarca que cap d’aquestes tres desviacions buscal’interès per la comunitat.
Aristòtil ho resol otorgant a la gent lliure, és a dir, els ciutadans que ni són rics ni tenen grans virtuts, un lloc a les deliberacions i en els judicis, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Formas de gobierno segun Aristoteles
  • formas de gobierno segun aristoteles
  • formas de gobierno según Aristotelismo
  • Formas De Gobierno Según Aristóteles
  • formas de gobierno segun aristoteles
  • Conceptos de Estado, Política, enfoques y formas de gobierno según Aristóteles.
  • Formas de gobierno según aristoteles
  • formas de gobierno de aristoteles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS