Fotografia d'avantguarda

Páginas: 2 (389 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2012
Fotografia d’avantguarda
Els moviments d'Avantguarda són un conjunt de tendències artístiques i literàries que van sorgir durant el primer terç del segle XX, especialment a França i Itàlia.L’avantguarda era l'expressió més genuïna de la nova societat industrial, la qual s’acabava de consolidar i van començar a aparèixer gent que es revoltava contra les velles idees. La fotografia d’aquestmoviment es caracteritza per la manipulació de les imatges a través de tècniques sempre amb l’objectiu de la originalitat. Artistes com Man Ray, Alexander Rodtxenko, John Heartfield.

El movimentd’Avantguarda va tenir diferents tendències:
Dadaisme: L'oposició al concepte de raó instaurat pel Positivisme, en contra de les convencions literàries i artístiques i, especialment, per burlar l'artistaburgès i del seu art.
Surrealisme: La raó com un bloqueig per a la imaginació, capturar somnis, l’èxtasi sexual i la bogeria
Constructivisme: Reivindicació del cinema i la fotografia com a medisque possibiliten la creació artística. Art al servei de la societat.

Anàlisi:
“Red Badge of Courage” 1937, Man Ray
Estil surrealista. És precisament el moment en que la fotografia esdespreocupa de la seva condició artística, deslligant-se del plantejament estètic tradicional. És una fotografia d’estudi, preparada. Primer pla d’angulació mínimament contrapicada.

Podem observar una donaque no dirigeix la seva mirada a la càmera, sino a un punt proper per sota, es pinta els llavis de vermell amb la mà dreta en la qual sembla que porti un guant, sembla que tingui tot el cabellrecollit sota el barret que porta. Fora del camp visual s’intueix una habitació, un estudi pot ser amb un fons obscur o simplement amb poca lluminositat.
Hi ha una estructura compositiva formada perlínies que parteixen del vèrtex dret inferior de la imatge cap al superior esquerra creuant-se amb altres que surten del vèrtex dret superior cap al inferior esquerra.
La gamma cromàtica d’aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La fotografia
  • Fotografía
  • Fotografia
  • fotografia
  • Fotografia
  • La Fotografia
  • fotografia
  • La fotografía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS