Fotografia

Páginas: 3 (658 palabras) Publicado: 17 de enero de 2014
TREBALL DE MEMÒRIA HISTÒRICA

Ramon vivia en un poble que es deia la Romana a la ciutat de Santo Domingo(República Dominicana). Va haver de sortir del seu país degut a la pobresa que hi havia enaquella època i va venir a Espanya a la província de Barcelona. Va venir a la segona meitat del segle passat quan va poder entrar al país en aquesta època va aconseguir treball fàcilment, ja que enaquella època Espanya era uns dels llocs preferits pels llatinoamericans.
Al seu país treballava al camp però degut a la pobresa del país va haver de sortir a buscar-se la vida fora.

Aquest treballestaven, molt mal pagats ens tenien, esclavitzats treballaven moltes hores per pocs diners, i la gran industrialització que s’estava donant a Catalunya va fer que Ramon sortís del seu país. Deixantals seus germans i als seus pares a la seva terra natal, va tenir com diu ell, amb una mà al davant i l’altra al darrere.
El viatge va ser molt dur, ja que Catalunya no hi havia cap familiar meu peròtot i així vaig decidir vindre a buscar-me la vida.
Recordo que al principi em va costar molt adaptar-me al país però tot i així vaig seguir en davant pensant només en la meva família que estavapatint la pobresa del meu país.
Em vaig posar a buscar feina ràpidament però no vaig trobar, ja que era molt difícil els primers dies vaig tenir que dormin al carrer i gràcies a uns paisans, que vanviure la mateixa situació que jo van haver de sortir del seu país em van donar un cop de mà i vaig estar una temporada a casa d’aquesta gent desconeguda i em van donar consells de com aconseguir unafeina i les claus que havia d'utilitzar per poder trobar una feina.
Una vegada ja aquí, vaig buscar feina. I curiosament vaig trobar treball en una empresa de construcció al cap de tres setmanesd’arribar a un país desconegut. La meva primera feina va ser a la construcció i la vaig trobar gràcies a uns dels paisans,que estava treballant a la construcció i em va portar a l'empresa, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fotografía
  • Fotografia
  • fotografia
  • Fotografia
  • La Fotografia
  • fotografia
  • La fotografía
  • La fotografía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS