fr5gg

Páginas: 4 (867 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
El Concili de Vaticà II
El Concili Vaticà II fou un concili ecumènic de l'Església Catòlica i un dels esdeveniments històrics que van marcar el segle XX. Va ser convocat pel Papa Joan XXIII, quiel va anunciar el de gener de 1959.
El Concili es desenvolupà en quatre períodes de sessions:
Primer, de l'11 d'octubre al 8 de desembre de 1962Segon, del 29 de setembre al 4 dedesembre de 1963Tercer, del 14 de setembre al 21 de novembre de 1964Quart, del 14 de setembre al 8 de desembre de 1965El primer fou presidit pel mateix papa en la tardor de 1962, però no va poder concloure aquest concili jaque va morir un any després, (el 3 de juny de 1963). Els altres tres períodes de sessions van ser convocats i presidits pel seu successor, el papa Pau VI, fins a la clausura. La llengua oficial delconcili va ser el llatí.
Ha estat el concili amb més representatiu de tots, amb una mitjana d'assistència d'uns dos mil "pares conciliars" procedents de totes les parts del món i d'una gran diversitatde llengües i races. A més, hi van assistir membres d'altres confessions religioses cristianes.
Objectiu
El concili es va convocar amb les finalitats principals de:
Promoure el desenvolupament dela fe catòlica.
Assolir una renovació moral de la vida cristiana dels fidels.
Adaptar la disciplina eclesiàstica a les necessitats i mètodes del nostre temps.
Es va pretendre que fosun "aggiornamento" o posada al dia de l'Església, renovant els elements que més necessitat en tinguessin, revisant el fons i la forma de totes les seves activitats. Va pretendre proporcionar una obertura dialogantamb el món modern, actualitzant la vida de l'Església sense definir cap dogma, fins i tot amb nou llenguatge conciliatori enfront de problemes actuals i antics.
Antecedents
En Vaticà I no haviaconclòs, a causa de la suspensió imposada per l'esclat de la guerra francoprussiana. Amb l'elecció de Joan XXIII el juny de 1958, tothom esperava un pontificat breu, però amb sorpresa el gener de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS