Fra Angelico

Páginas: 2 (426 palabras) Publicado: 23 de abril de 2015
Fra Angelico

1.Qui va ser?

Fra Angelico va ser un pintor del primer renaixement italià especialitzat en la pintura de tema religiós.

2.Biografia.

Va néixer a 1395 a Vicchio, Toscana (Itàlia).
En1407 va ingressar en el convent dominic de Fiesole. Entre 1409 i 1418 va estar exiliat juntament amb la resta de la comunitat, per la seva oposició al papa Alexandre V. L'any 1438 va començar apintar el convent de Sant Marc, a Florència. En 1447 va anar a Roma, on va iniciar la decoració mural de la capella de Nicolau V, al Vaticà.
Prior del convent de Fiesole entre 1448 i 1450, va seguirtreballant a Roma i Florència. La seva pintura és sobretot religiosa i està dominada per un esperit contemplatiu. Concep la pintura com una mena d'oració.
Una de les seves obres més importants és "ElDavallament".
Fra Angèlic part del gust preciosista i delicat del gòtic internacional, enriquit amb l'interès per la perspectiva característic de l'època. Insisteix més en la línia que en el color.
FraAngélico va morir a Roma el 18 de febrer de 1455.

3.Antecedents, patrons i contemporanis

Fra Angelico va treballar en un temps en què l'estil pictòric estava canviant. Giotto va tenir molts seguidorsentusiastes, que van imitar el seu estil de pintura al fresc, i alguns d'ells, especialment els Lorenzetti, van atènyer importants èxits.


Els patrons d'aquests artistes eren habitualment establimentsmonàstics o famílies riques que patrocinaven la construcció d'una església. Atès que les pintures solien ser sobre temes religiosos, els patrons tendien a ser conservadors. Com més or s'hi emprava,més deia de la glòria del patró. Altres matèries primeres valuoses que s'hi empraven eren el lapislàtzuli i el vermelló. 

Fra Angelico va ser contemporani de Gentile da Fabriano. El retaule del'Adoració dels Reis Mags de Gentile (1423), als Uffizi, es considera una de les obres més importants de l'estil anomenat pintura gòtica internacional.

5.Llegat artístic

A través del deixeble de fra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La anunciacion, de fra angelico
  • Biografia de fra angelico
  • La anunciación
  • analisis de algunas obras de fra angelico
  • Fra angelico
  • Fra Angelico
  • Fra Angelico
  • Fra Angelico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS