Franc ois Couperin

Páginas: 3 (731 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2015

François Couperin
Treball de conceptes


1.- Autor

Va nèixer a París el 1668, i va morir el 1733. Va ser compositor, clavecinista i organista francès. Conegut pels seus contemporanis com el Gran,François Couperin és el millor representant d'una dinastia de músics gals els orígens es remunten al segle XVI. És al mateix temps, al costat de Jean-Philippe Rameau, el més universal dels compositorsdel Barroc francès. Fill de l'organista Charles Couperin, que va ser així mateix el seu primer mestre, François va accedir el 1685 al càrrec d'organista de Saint-Gervais de París, ja tradicionalmentassignat a membres de la seva família. El seu mestratge en la interpretació va facilitar en el 1693 la seva entrada a la cort com a organista de la capella reial de Lluís XIV, on va tenir al seucàrrec, a més, l'educació musical del dofí.

Clavecinista de la càmera del rei des de 1701, en 1702 va rebre el títol de cavaller de l'Ordre del Laterà. Els problemes de salut que li van afligir durant elsúltims anys de la seva vida el van obligar a abandonar progressivament els llocs oficials per als quals havia estat nomenat.

Encara que és autor d'una valuosa producció vocal de caràcter sacre -de laqual cal destacar les seves motets i, sobretot, les seves Leçons de Ténèbres (1715) -, Couperin va ser abans de res un extraordinari compositor de música instrumental. Les seves obres per a orgue,clau i diferents agrupacions de cambra revelen, d'una banda, l'assumpció de la tradició musical francesa i, de l'altra, una curiositat innata reflectida en la influència de la música italiana, enparticular de les sonates d'Arcangelo Corelli.

Dues Misses per a orgue (1690), els quatre llibres de Peces per a clau -publicats entre 1713 i 1730, i integrats per 230 breus partitures pintoresques idescriptives, de títols tan evocadors com Le Carillon de Cythère, Le rossignol en amour o Les petits moulins à vent-, i les col·leccions Concerts Royaux (1715), Les goût réunies (1724) i Les Nations...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • oisa
  • François Couperin
  • Franco
  • Frances
  • Frances
  • frances
  • Francés
  • frances

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS