FRANCESC FERRER I GU RDIA

Páginas: 2 (293 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2015
FRANCESC FERRER I GUÀRDIA


Francesc Ferrer i Guàrdia va néixer el 14 de gener de 1859 a Alella, Maresme (Catalunya). Els seus pares, Jaume Ferrer i Maria Àngels Guàrdia, eren pagesosbenestants,[3] propietaris del mas Boter (Coma Clara). De família molt catòlica i monàrquica, Ferrer i el seu germà Josep reaccionaren com a anticlericals i més endavant Francesc vaingressar en la lògia maçònica Veritat de Barcelona. Quan tenia 14 anys, la seva família el va enviar a treballar a Barcelona.
Francesc Ferrer i Guàrdia fou un important pedagog català. El 1901va crear l'Escola Moderna, un projecte pràctic de pedagogia llibertària. També va escriure l'obra que duu per títol L'Escola Moderna, on exposa els seus principis pedagògics.
Acusatd'haver fomentat la revolta que es coneix com a Setmana Tràgica de Barcelona el 1909, va morir afusellat el 13 d'octubre al castell de Montjuïc.
l'Escola Moderna, un projecte pràctic depedagogia llibertària, que li va implicar l'enemistat amb els sectors conservadors i amb l'Església Catòlica, que veien en aquestes escoles laiques una amenaça als seus interessos. L'EscolaModerna promoguda per Ferrer funcionà intermitentment a Barcelona des de 1901 fins a 1909, període en el qual es clausurà repetides vegades i sofrí la persecució dels sectors polítics ireligiosos més conservadors de la ciutat. Va tenir escolaritzats més d'un centenar de nens d'ambdós sexes, que practicaven així la coeducació, una cosa inèdita en aquells temps, que escompletava amb la publicació d'un butlletí, xerrades recitals, teatre i la direcció de la Universitat Popular per als adults. A les seves aules no s'impartien ensenyaments religiosos però sícientífics i humanistes, es fomentava la no-competitivitat, el pensament lliure i individual (és a dir, no condicionat), l'excursionisme al camp i el desenvolupament integral de l'infant.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Francesc Ferrer i Guàrdia
  • Francesc ferrer i guárdia
  • L'Escola Moderna De Francesc Ferrer I Guàrdia
  • Gu A I Econom A I
  • Regulació I Excreció Del Ferro
  • Ferrer i Guàrdia
  • ferro colat i acer
  • ferro i acer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS