Francesco Petrarca

Páginas: 4 (803 palabras) Publicado: 15 de junio de 2013
Poeta, filòleg i humanista, Petrarca es pot definir com el primer intel·lectual modern. La influència de la seva obra, ha estat constant al llarg dels set segles que ens separen d’ell.
Amb ell es vaconsolidar i madurar la literatura prerenaixentista.
Era fill d’una família florentina exiliada que va acabar establint-se a Avinyó. Petrarca va seguir la cort papal.
A Occitània, l’autor italià vainiciar els seus estudis, a les universitats de Montpeller i de Bologna, on va estudiar lleis, tot i que els seus interessos sempre van ser literaris.
Tornat a Avinyó, no va trigar a enamorar-sed’una tal Laura, que va veure per primera vegada a l’església de Santa Clara d’Avinyó, el 6 d’abril del 1327. Laura era una dama de la noblesa provençal que Petrarca havia de mitificar a la seva obrapoètica en italià, fent d’ella el símbol del seu ideal amorós fins al punt que aquest personatge va esdevenir el centre del seu Canzoniere.
D’aquesta època data el projecte d’escriure Àfrica, que no vaacabar mai.
En aquesta època Petrarca també entrà al servei dels Colonna. Va ser el secretari de Giovanni Colonna fins al 1342.
L’ànima de Petrarca ja era dividida, doncs, entre la passió amorosa,reflectida a l’obra poètica en italià, l’ambició de glòria literària, que esperava obtenir amb l’obra poètica en llatí, i l’anhel cristià de perfecció moral.
El 1341 va ser coronat poeta a Roma, gest quesimbolitzava el reconeixement a la seva obra en vida. A partir del 1343 i fins al 1350, va viure en plena crisi. Especialment dur va ser l’any 1348, quan moren Laura i molts amics a causa de lapesta.
Aquest esqueixament es reflecteix en l’obra en prosa llatina Secretum, enllestida cap al 1353, resolta en un memorable diàleg entre Francesco i Agustí. En Petrarca sempre hi va haver l’oposicióentre el cristià i el pagà, entre l’home medieval i l’home dels temps clàssics. Per això el considerem el pare de l’humanisme que va obrir les portes al Renaixement.
Al 1361, Petrarca va donar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Francesco petrarca
  • Francesco Petrarca
  • Francesco petrarca
  • Francesco Petrarca
  • Biografia de francesco petrarca
  • Francesco Petrarca
  • Francesco Petrarca
  • Francesco Petrarca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS