Francisco Franco Bahamonde

Páginas: 9 (2113 palabras) Publicado: 20 de agosto de 2015
Francisco Franco Bahamonde
Franco va néixer al Ferrol, que va ser durant aquell temps el port militar més destacat d'Espanya, el quatre de desembre de 1892. Durant la seva infantesa, es formarà el seu caràcter que va estar marcat per la seva família. Primerament, son pare fou un "vividor" que representava el llibertinatge i era una mostra que reflectia amb claredat i simbolitzava la República.Per una altra banda, hi havia sa mare i aquesta representava clarament els principis clàssics, la religió i marcarà que Franco tingui uns ideals determinats. A més, s'hi sumarà el fet de ser un nen petit, un "poca cosa" i la burla cap a ell dels altres. També estarà marcat per la intensa vivència del desastre del 98 i formarà part seu, el intent de recuperar l'orgull perdut.
En l'adolescència vaanar a l'acadèmia militar de Toledo i sortirà essent el 250 sobre 300 com estudiant. Aquesta decisió de fer carrera militar està regida per la transcendència familiar, ja que el seu pare i avi havien estat mariners. Per prosperar després de la graduació decideix anar a Àfrica, a Marroc, on podrà canalitzar les aspiracions militars i pujar de rank més fàcilment. Aquest fou un dels orígens de lesguerres del Riff per fer que els militars poguessin ascendir. Així, d'aquesta manera Franco aconsegueix mitjançant petites batalles els seu objectiu. Segons una anècdota explicada per el mateix va ser fruit al baix abdomen, de fet es diu que la ferida era més cap baix i per salvar-se amb l'ajut d'un moro molt fidel, amenaça un doctor perquè el curi; d'aquesta manera el comencen a anomenar amb unterme designat en marroquí Baraka, que significa sort, i se li atorga que es un home tocat i designat per la mà de Déu. Motiu pel qual, afegint el seu egocentrisme i pensament de ser " un regal de Déu", demana i reclama La Creu de Sant Fernando, la condecoració més alta que un militar pot aspirar. Però en lloc de condecorar-lo, l'ascendeixen a comandant.
La Legió i els Regulars eren unes tropesque formaven part de l'exèrcit d'elit d'Espanya. La Legió era formada per delinqüents espanyols i era una còpia de la legió francesa. Els regulars eren unes tropes mores que mataven i violaven com a arma de guerra sense pietat. La relació que aquests mantenien amb Franco era la designació d'aquest a Àfrica, a més s'afegia el fet de ser Franco el cap de la Legió, mentre que Yagüe era el delsregulars.
Mes tard, arran d'aquests fets Franco aconseguí pujar a Coronel i participà en el desembarcament d'Alhucemas, la primera desembarcada a la història amb èxit on els francesos i els espanyols es van unir contra els Abd el Krim.
Després d'un curt camí Franco va aconseguir ser el general més jove de la història d'Europa, fins i tot més que Napoleó, amb 33 anys. No obstant fou nomenat generalde brigada, la posició de la qual era inferior a un general de divisió. El control dels mitjans de comunicació i la propaganda, dirigida per el seu germà gran cap de la prnsa per caracteritzar-lo de una determinada manera. A la seva arribada es casa amb una aristòcrata de segona classe, Carmen Polo, el padrí de boda dels quals fou Alfons XIII, tot i que no s'entén ben bé el perquè. D'aquestamanera va aconseguir pujar no tan sols en el rang militar, sinó també en la alta societat, fet destacat perquè el permeté ser més influent. A Saragossa el anomenaren director de l'Acadèmia de una nova organització de militars; on es potenciaven el orgull i la pàtria. Després durant la república manté una actitud ambigua i Azaña desconfia de ell, llavors decideix bandejar-lo i l'envia a les illesBalears. Posteriorment amb el triomf de la CEDA, unió de dretes amb Gil Robles, el Març de 1934 Franco ascendir a General de divisió. Més tard, serà conegut com el Carnicer d'Astúries , quan fou rehabilitat per Lerroux , en el Bienni Negre. Seguidament va ser nomenat suprem de la banda dels sublevats el u d'octubre de 1936, i com a cap del estat des de 1938 fins a la seva mort el 1975. Pròximament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  •  Francisco Franco Bahamonde
  • Francisco Franco Bahamonde
  • BIGRAFÍA DE FRANCISCO FRANCO BAHAMONDE
  • Francisco Franco
  • Francisco Franco
  • Francisco Franco
  • Francisco Franco
  • Francisco Franco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS