Franquicias

Páginas: 3 (727 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2014
Definició


És una relació comercial entre dues parts, per la qual una persona paga una certa quantitat de diners per tenir la llicència per començar un negoci utilitzant una marca ja consolidadaen el mercat.


Franquiciador

El franquiciat és tota aquella persona o empresa que, mitjançant certes condicions, obté el dret a comercialitzar i explotar productes o serveis sota tècniquesuniformes i experimentades amb una rendibilitat provada i amb una marca registrada.


Franquiciat

D'altra banda, el franquiciat ha de pagar una quantitat de diners al franquiciador. Aquestaquantitat de diners pagada per adquirir els drets és coneguda com: cànon d'entrada.
Avantatges per al franquiciat:
- Minimitza els riscos que comportaria començar un negoci nou i desconegut per al mercat.- Comença a treballar amb una empresa consolidada.
Inconvenients per al franquiciat:
- No té la propietat de la marca, de manera que no posseeix un control total.
- Segueix unes normes delfranquiciat i té poca llibertat.

C



Com funciona?

El franquiciat compra l'oportunitat de dirigir un negoci basat en els mètodes de funcionament establerts pel franquiciador. Aquests mètodess'asseguren que tots els productes i serveis que el franquiciat ofereix s'ajustin a uns estàndards de qualitat.

El franquiciador elimina la necessitat que el franquiciat cree un pla estratègic perdirigir el negoci. La logística del negoci, com el marketing , muntatge dels productes, servei de lliurament, comptabilitat, disseny del local, contractació del personal i formació, estan especificats.La majoria de franquiciadors ofereixen una formació completa al franquiciat per assegurar-se que el negoci està dirigit d'acord amb els mètodes que se sap que funcionen, perquè sigui més probablel'èxit.

Les obligacions, tant del franquiciat com del franquiciador, estan detallades en l'Acord de Franquícia. L'acord estipularà tots els termes de la relació comercial, com les quotes inicials,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Franquicia
  • Franquicias
  • franquicia
  • Franquicias
  • Franquicia
  • Franquicias
  • Franquicias
  • franquicia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS