Fregonard

Páginas: 5 (1086 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2012
L’ART ROCOCÓ: EL GRONXADOR

Autor : Fregonard, Jean Honoré
Títol: El gronxador
Cronologia: Pintura francesa d’estil Rococó (1776)
Mesures i suport: Oli sobre tela, 83 x 66 cm.
Localització Wallace Collection a Londres
Fregonard va ser un artista francès nascut a Grasse. Va agafar interès per la pintura i va intentar que Chardin l’agafés com a deixeble, però no va superar las proves. Toti això va agafar reconeixement i va començar a pintar per l’alta aristocràcia francesa, tot i que al final va caure en desgràcia, ja que era una persona que se’l associava molt amb l’Antic Règim, i quan va sorgir la revolució francesa no va ser molt acceptat, tot i que més tard va ser reconegut per la seva contribució a l’historia de l’art. Enquadrat dins d’un estil que s’havia desenvolupat juntamb l’aristòcrata societat europea de l’Antic Règim. En una època on la societat estava dividida per estaments (privilegiats i no privilegiats). Una època d’un fort creixement econòmic en contraposició a la crisi del segle XVII, és a dir, és una època de gran benestar i optimisme, sobretot de cara els nobles, tot i això també s’experimenta un progres cultural que obliga als nobles a distingir-se dela resta de la població. D’aquest floriment cultural i econòmic s’urgirà el Rococó; un art que neix en l’ambient refinat d’una França absolutista on agafarà un gran esplendor gracies als desigs que tenen les classes privilegiades de portar una vida d’aparences davant la resta d’aristocràcia. Un art que busca entretenir, no transmetre cap missatge, es un art per presumir, per estar examinant-lo ianar trobant diferents detalls. Per tant podem definir-lo com un art domèstic , intranscendent, agradable , molt detallista i sobrecarregat que té l’objectiu de definir la posició social i els coneixements de les persones que el posseeixen .
Anàlisi formal o estilística
Fregonard va crear l’obra “El gronxador “ durant l’any 1776, just en plena època del Rococó, un art que es defineix sobretotpel gust pels colors lluminosos i vius, suaus i clars aixi com un predomini de les formes inspirades en la naturalesa, en la mitologia, en la sensualitat i especialment en els temes amorosos, normalment en ambients pastorals. És un art que tracta de retratar el dia a dia dels aristòcrates i de les relacions humanes buscant reflectir el que és agradable, refinat, exòtic i sensual. La gent de bé,el poble, no tenia representació davant aquestes pintures ja que pretenia ser agradable, un art que pretenia transmetre que la vida valia la pena viure així com els seus sentiments, on el més important no és el contingut sinó la lectura i el missatge complex que ve donada per els petits detalls.
L’obra del gronxador està feta d’oli sobre tela i va ser encarregada per un baró ric com a homenatge ala seva estimada. En destaquen els colors pastels com són el verd i rosat, que aquest últim és el que més destaca en aquest quadre gracies a la seva lluminositat i la sensació que dóna d’harmonia i ens fa centrar la vista en ella. Aquests colors donen relaxament, atracció, serenitat així com sensualitat.
S’observa que es una obra simètrica, equilibrada, és a dir, cuidada en les seves formes ion la composició triangular ve donada per les tres figures humanes ; primer el cap de la noia el qual ens marca el vèrtex superior i els altres dos vèrtex del triangle es troben marcats per les figures dels dos homes. La llum que s’obre pas entre els núvols i la vegetació té una gran importància que ens marca un segon triangle invertit que deixa fora les dos figures masculines. Aquesta llum ésimportant, ja que no es sap el seu origen, és una llum anomenada llum conceptual, creada per Caravaggio i molt utilitzada durant el Barroc. Aquesta llum, tot i que la podem entendre com una llum que prové de Déu, no és així, la llum l’únic que vol ressaltar es l’amor, el sentiment sensual, la qual incideix directament sobre la noia que ens la mostra com a protagonista, tot i que hi ha altres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • The Swing By Fregonard

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS