freinet català

Páginas: 3 (685 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2013
Célestin Freinet
Biografia
Célestin Freinet va neixer a Gars el 15 d'octubre de 1896 i va morir el 8 d'octubre de 1966. Va ser un pedagog i professor francès que va basar les seves teories enles seves pròpies vivències. És per això que li va otorgar molta importància a l’experimentació en un medi natural, ja que va treballar de pastor, i al fet de formar-se com a persona atravèsd’assamblees escolars.
Quan tenia 19 anys, va ser ferit al pulmó a la guerra. Aquesta lesió el va impedir parlar durant un llarg període de temps on l’alumne va haver de treballar per si mateix amb diferentsinstruments educatius que substituïen la paraula del mestre.
Per tal de poder aplicar la seva metodologia va decidir,entre els anys 1934 i 1935, crear la seva pròpia escola lliure i experimental.L’escola es trobava en un pujol sobre una petita vall i el camí no estava asfaltat. Els edificis, construïts de manera artesanal, eren senzills i d’una sola planta. Enmig del pati hi havia una piscina ambombra per als nens. Les aules eren grans i predominaven els colors verd i blanc. Els alumnes eren en la seva majoria interns pertanyents a les classes socials desfavorides o a famílies amb dificultats.La majoria eren fills d’obrers, infants amb casos socials procedents de l’Assistència Social, fills de mestres en la seva major part inscrits per motius de salut i, aïlladament, quatre o cinc alumnesde famílies acomodades que confiaven en la seva metodologia.
LA SEVA METODOLOGIA
Metode Natural
Per a Freinet, era molt més didàctic el treball pràctic que no pas hores i hores impartint lliçons;és per això que va implantar el mètode natural on els infants aprenien en tallers i sortien a fer classes fora de l’aula on aprenien a respectar la naturalesa i altres valors humans. En definitiva,crear nens que en un futur seran persones autonomes per poder enfrontar-se davant la seva vida quotidiana.

Per tal d¡aconseguir dites metes va proposar varies idees principals:
1. teoria del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • freinet
  • Freinet
  • Freinet
  • Freinet
  • Freinet
  • Freinet
  • freinet
  • freinet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS