Freinet

Páginas: 2 (463 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2012
Principis pedagògics
* Freinet considera a l’ infant l’eix del seu propi aprenentatge.
* L’escola ha de ser pública popular: per a tots, lliure, democràtica i participativa.
* Els méspetits aprenen a l’escola de manera natural, és a dir, de la mateixa manera que a la vida.
* Imprescindible crear un ambient adequat, que afavoreixi el treball en equip i la cooperació entre elsalumnes. On l’infant pugui expressar-se lliurement, intercanviar i contrarestar idees.
Metodologia
* Mètode natural i Tempteig experimental: Oferir a l’ infant un ambient favorable al descobriment através de la lliure exploració i experimentació. Es pretén una desintel·lectualització de l’aprenentatge amb la finalitat de que els processos d’adquisició de coneixements es donin a través del’acció, l’experiència i l’exercici.
* Transformació de l’entorn escolar: Per afavorir l’espai, és pot dividir l’aula en diferents racons. És poden fer classes fora de l’aula, com per exemple: al pati, al’hort o al poble. D’aquesta manera podem crear internés i motivar a l’alumne per a l’aprenentatge de les diferents matèries.
Tècniques metodològiques fonamentals:
Text lliure: els alumnesrealitzen un text individual a partir de les seves idees (sense tema ni temps prefixat), després fan una lectura grupal d’aquests i finalment un comentari col·lectiu. Com a activitat motivant creaven un diariescolar.
Tipografia a l’escola: a través de l’impremta, aconseguim que en els alumnes creixi la necessitat i l’interès de saber ortografia i gramàtica aprenent a tenir cura dels errors per poderaconseguir un bon resultat final de per exemple: La revista escolar.
Càlcul viu: el càlcul ha de ser un instrument d’acció sobre les coses. Exemple: mesurar camps, calcular preus... Amb la finalitat deconvèncer a l’alumne sobre la utilitat de les matemàtiques com a quelcom present a la vida quotidiana.
Aprenentatge de la lectura: utilitzar textos que interessin i siguin significatius per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Freinet
  • Freinet
  • Freinet
  • Freinet
  • Freinet
  • freinet
  • freinet
  • Freinet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS