Freud-Piaget

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
Freud – Piaget

Per estudiar el comportament humà cal estudiar les representacions que fan els individus. Aquestes representacions es creu que es formen durant la infància. Hi ha dues teories de larepresentació infantil: d’una banda trobem a Piaget, i de l’altra trobem la teoria de les relacions objectals, que és una teoria que parteix del psicoanàlisi de Freud i que va ser explorada per unconjunt de psicòlegs entre els quals destaquen Bowlby, Klein i Winnicot. I és que tal i com veurem, el món mental de l’infant pot ser diferent de com ens pensem.
En primer lloc trobem la teoria dePiaget. Segons aquest autor, el món mental de l’infant és diferent del de l’adult. En l’univers del bebè no hi ha objectes, l’infant no té representacions i no pot crear records conscients, i és peraquest motiu que no pot pensar amb representacions. Els infants vénen al món amb un coneixement mínim. Els infants no entenen l’espai, la profunditat, ... són aspectes que no comprenen. El que fan sónmoviments reflexos determinats per accions, com és el cas de tancar la mà.
Aquesta afirmació està basada en l’observació. Si a un infant de 5 mesos li amaguem una joguina per ell és com si la joguinaja no existís. A poc a poc, mitjançant la interacció repetida, l’infant va entenent que la manera d’interpretar és que l’objecte continua existint. L’infant no fa servir una representació de lajoguina, sinó que l’objecte és entès en funció de les accions. Segons Piaget, els infants de fins a dos anys es troben en el període sensoriomotor, i és quan són capaços d’allargar les mans per agafarobjectes.
Tot i així la teoria de Piaget va ser qüestionada, ja que no implica que no tinguin representacions mentals o simbòliques, sinó que potser no saben com recuperar-ho, i no és perquè no tinguinuna representació simbòlica.

En segon lloc trobem la teoria de les relacions objectals, que parteix de la teoria psicoanalítica de Freud. Segons aquesta teoria el desenvolupament afectiu es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • piaget freud
  • etapas freud loretta y piaget
  • Desarrollo moral piaget- freud
  • Freud, piaget y erikson
  • Teorías de freud, piaget, kolhberg
  • Comparación entre piaget, erikson y freud
  • Etapas Freud-Erikson-Piaget
  • Concepciones de la infancia: Freud, Piaget y Vygotsky

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS