Freud

Páginas: 9 (2236 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
SIGMUND FREUD

3.Biografia
Sigmund Freud va nèixer a Freiberg el 6 de maig de 1856 i va morir a  Londres el  23 de setembre de 1939. Va ser un neuròleg austríac que va començar a interessar-se en la hipnosi i en com podia utilitzar-se per a ajudar els malalts mentals. Va deixar d’estudiar la hipnosi i l'anàlisi dels somnis per desenvolupar «la cura de la parla». Aquests elements van ser elpunt de partida de la psicoanàlisi. Freud es va interessar especialment en la histèria i en la neurosi.
Quan encara era un nen la seva família es va traslladar a Viena. El 1877 abreujà el seu nom de Sigismund Schlomo Freud a Sigmund Freud. Els primers anys de Freud són poc coneguts ja que va destruir els seus escrits personals en dues ocasions, la primera vegada al 1885 i de nou al 1907.
AnnaFreud, filla de Freud, també fou una destacada psicoanalista, particularment en el camp dels nens i el desenvolupament psicològic. Sigmund Freud és l'avi del pintor Lucian Freud i de l'actor i escriptor Clement Freud, i besavi de la periodista Emma Freud, la dissenyadora de moda Bella Freud i del relacions públiques Matthew Freud.

 
4.Influències filosòfiques de Freud
En el camp de la filosofia,l'obra de Freud tingué una gran influència en les ciències socials, especialment en l'Escola de Frankfurt i la teoria crítica. Molts filòsofs han discutit les seves teories i les seves implicacions en el pensament occidental. El model de Freud de la ment es considera un desafiament al model de la filosofia moderna.
Freud també ha tingut una influència de gran abast en la cultura popular. Moltesde les seves idees generals han guanyat un lloc en el pensament quotidià: el "lapsus freudià," el "complex d'Èdip", entre altres i ha influenciat a John Bowlby, Sándor Ferenczi,Viktor Frankl, Anna Freud, Ernest Jones, Carl Gustav Jung, Melanie Klein, Jacques Lacan, Fritz Perls,Otto Rank i Wilhelm Reich.

5.Freud i el judaisme
Freud era ateu però no va renunciar a la seva condició de jueu,encara que tenia clar l'obstacle i el perill que podia representar l'antisemitisme en la seva vida.
Les preocupacions de Freud per l'antisemitisme són tant a nivell personal, com en relació amb el seu treball teòric, i, també, com objecte d'estudi.
Freud veia en l'antisemitisme un dels impediments més importants per al desenvolupament al món de la seva teoria psicoanalítica. Per aquest motiu sónnombroses les accions de Freud tendents a aconseguir que el Moviment Psicoanalític deixés de ser patrimoni quasi exclusivament de l'ambient jueu il·lustrat vienès.
Va interpretar que les arrels de l'antisemitisme es trobaven en l'inconscient, com resultat de la gelosia per la pretensió jueva de ser "el primogènit, fill favorit de Déu Pare", pel temor a la circumcisió, associat a la por de lacastració, i el "rancor contra la nova religió" (en aquest cas, contra el cristianisme).
6.Psicoanàlisi
Freud esperava que la seva investigació fos una base sòlida científica per al seu mètode terapèutic. L'objectiu de la psicoanàlisi, era portar al conscient els pensament i sentiments reprimits i així permetre al pacient desenvolupar un Jo més fort. Bàsicament, es tracta de portar els pensaments isentiments de l'inconscient al conscient induint al pacient a parlar mitjançant l'"associació lliure" i a parlar dels seus somnis. Un altre element important de la psicoanàlisi és la relativa falta d'implicació per part del psicoanalista, per tal que el pacient projecti els seus pensaments i sentiments sobre l'analista. A través d'aquest procés, anomenat transferència, el pacient pot reconstruir iresoldre conflictes reprimits (causants de la seva malaltia), especialment conflictes de la infància amb els seus pares.
És menys conegut l'interès de Freud per la neurologia. Va ser investigador de la paràlisi cerebral. Va publicar nombrosos articles mèdics en aquest camp. També va mostrar que la malaltia existia molt abans que altres investigadors del seu temps tinguessin notícia de la mateixa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Freud
  • freud
  • freud
  • freud
  • Freud
  • Freud
  • freud
  • freud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS