Freud

Páginas: 7 (1583 palabras) Publicado: 25 de enero de 2013
2- Defineix els conceptes següents:
Pscicoanàlisi: La psicoanàlisi és la revelació inconscient de relacions, d'una manera sistemàtica amb un procés sociable. Els temes fonamentals de la psicoanàlisi són els patrons inconscients de la vida revelats per les associacions lliures dels pacients.

Inconscient: L'inconscient és una de les parts del jo o de la ment que, segons la psicoanàlisi,constitueixen el conjunt del psiquisme humà. Inclouria tots els pensaments ocults, els desitjos reprimits i els condicionants que guien l'acció del subjecte sense que aquest els pugui controlar. El terme va ser popularitzat per Sigmund Freud i ha passat al lèxic comú com a sinònim de "no racional"

complex d’Edip: En la teoria psicoanalítica, el complex d'Èdip planteja la idea que, durant l'etapagenital del desenvolupament del nen (una de les etapes psicosexuals), que té lloc dels 3 als 6 anys, aquest comença a sentir atracció sexual envers el progenitor del sexe oposat. El nen se sent atret per la mare i comença a odiar el pare, ja que aquest té la mare. Aleshores es desenvolupa un sentiment de culpa ja que el nen sap que no està bé odiar el pare. Aquest conflicte es resol mitjançantla identificació, en què el nen adopta característiques del pare. El concepte va ser desenvolupat per Sigmund Freud, basant-se en la figura mitològica d'Èdip. Freud l'anomena un complex humà universal (filogenètic), i la causa de bona part de la culpa inconscient. Postula que existeixen diferents formes d'enfrontar-se al complex: en el cas dels nois, a través del complex de castració i en el de les noiesen l'enveja del penis. Un complex mal resolt, segons Freud, condueix a la neurosi, pedofília o homosexualitat.

complex d’Electra: Complex de Electra és el terme proposat per Jung a principis de el segle XX per a designar la contrapartida femenina de el complex d'Èdip. Consisteix en una fixació afectiva de la nena en la figura del pare.

El complex de Electra és un concepte psiquiàtric ambiguque procura explicar la maduració de la femella humana. El Complex de Electra és alguna cosa molt comú entre la majoria de les nenes en algun moment de la infància encara que, en algunes ocasions, va més enllà. Aquesta fixació afectiva o enamorament cap al pare pot generar una situació de rivalitat amb la mare.


principi de plaer: Segons Freud, el principi del plaer junt amb el principi derealitat són principis que regeixen el funcionament psíquic humà. La noció de principi del plaer va ser inicialment formulada per Fechner el 1848 sota el nom de «principi del plaer de l'acció», però és Freud qui tematitza al llarg de les seves obres la noció de principi de plaer entès com a rector dels actes que tendeixen a la consecució del plaer o, millor dit, a l'allunyament del dolor odisplaer. 

Pulsió: per Freud la pulsió que fa moure fonamentalment l'home és la sexualitat i d'aquí prové la crítica de pansexualisme


eros i tànatos, Sigmund Freud fue quien en sus estudios de la psique humana, descubrió estos impulsos gemelos que hacen que el ser humano actúe y viva.
   Los nombró siguiendo una tradición muy antigua de la Grecia clásica. Eros (por el dios del amor griego), es elimpulso de amar, el deseo por el otro, y la necesidad de prolongar la existencia mediante la porgenie.
| |


   Por su parte, Thanatos (la muerte) es ese impulso que nos lleva inevitablemente a la muerte y qu hace que el dolor y el sufrimiento sean el martiro de todo ser humano.
   Lo más interesante, es que Eros se encuentra íntimamenteligado a Thanatos, aunque estén en constante pugna en la psique del ser humano.
   El amor o deseo, el nacimiento y la muerte son experiencias traumáticas en tanto provocan fuertes cambios internos en el sujeto y además, porque construyen al sujeto.
    Es por eso que el momento del orgasmo es equiparable o comparable con la muerte o con el nacimiento. El placer y el dolor se unen para...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Freud
  • freud
  • freud
  • freud
  • Freud
  • Freud
  • freud
  • freud

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS