Frida kahlo: el marxisme curarà els malalts

Páginas: 3 (522 palabras) Publicado: 20 de enero de 2011
Estil: surrealista
Tècnica: oli sobre tela
Tema: simbòlic
FITXA TÈCNICA
Títol: El marxisme curarà els malalts
Autor: Frida Kahlo
Cronologia: 1954

CONTEXT HISTÒRIC
Aquesta obra ésde l’any 1954, en aquest any a Frida li van amputar una cama, això va fer que entrés en una gran depressió.
És una artista mexicana molt especial, es preocupava per la política del seu país perquèla gent visqués millor. Durant aquesta època la política en Mèxic estava desorientada.

ANÀLISI FORMAL
Cromatisme: Hi ha una gran diversitat de color. Segons l’obra, el vermell i altres tonalitatsfosques com el negre estan associats al perill, i aquestes se situen a la dreta de la tela, la qual està relacionada amb el imperialisme. En canvi, el blau que està associat a la serenitat, i elgroc i altres gammes més clares estan posades a la superfície esquerre de la tela, la qual està vinculada positivament a la causa del marxisme.
Composició: Al centre trobem l’autoretrat de l’artistamexicana, que està reforçat per la situació simètrica en diagonal de les crosses; la imatge de ella és l’eix central de la composició.
A partir de la seva figura se situen la resta d’elements escènics.La pintora col·loca a la seva esquerra els elements relacionats amb el perill imperialista, i a la seva dreta, els vinculats a la pau marxista. A dalt es pot veure el retrat de Karl Marx, quejuntament amb el retrat de Frida miren fixament a l’espectador.
El quadre, encara que hi ha simetria, presenta un dinamisme reforçat per les diagonals que formen diverses figures (les crosses, les mans queabracen l’artista i l’àguila imperial.)

ESTIL
L’estil és surrealista, cada element del quadre està tractat amb una intenció realista clara, i els detalls i els contorns es perfilen amb una línianegra fina, tanmateix, aquest realisme es trenca en la comprensió global de l’obra, així com també en la captació de la llum i l’elecció cromàtica.

CONTINGUT, SIGNIFICAT I FUNCIÓ
Contingut: En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Frida Kahlo
  • el marxisme curarà als malalts
  • El marxisme curarà als malalts
  • EL MARXISME GUARIR ELS MALALTS
  • Frida kahlo
  • Frida Kahlo
  • Frida kahlo
  • Frida Kahlo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS