Frida Kahlo

Páginas: 8 (1913 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2013
FRIDA KAHLO












Nàbia Adillon Mateus
1rC Batx.
6-3-2013
FRIDA KAHLO

Magdalena Carmen Frieda Kahlo Calderón va néixer el 6 de Juliol de 1907 a Coyocán, un suburbi de l’antiga ciutat de Mèxic. A les portes de la revolució Mexicana de 1910.
Frieda o Frida significa pau.
A Frida li agradava canviar la data del seu naixement i dir que havia nascut amb una revolució.Era filla de Guillermo Kahlo, jueu alemany, nascut a Baden el 1872, que va emigrar a Mèxic al 1891 als dinou anys. El qual descriu com a entranyable i afectuós. Es veu plasmat en el quadre de 1951: Retrato de mi padre. Fotògraf de professió, va ser ell qui la introduí a la pintura.
Filla també de Matilde Calderón y González, de ascendència espanyola i índia que no sabia escriure ni llegir. Laqualifica de molt simpàtica, activa i intel·ligent però també de calculadora i fanàticament religiosa, tenien una relació distant, de por i ressentiment.

La seva família era de classe mitjana gràcies al pare que va treballar com a primer fotògraf oficial del Patrimonio Cultural Nacional de México.

Quan Frida tenia onze mesos, va néixer la seva germana Cristina per lo qual ella va seralletada per una dida.

Al 1913, amb només 6 anys, va agafar poliomielitis, la seva cama es va aprimar notòriament i el seu peu es va atrofiar. Ho va poder dissimular amb pantalons i faldilles llargues, es va estar nou mesos al llit fent repòs. Les noies del barri li deien: “¡Frida Kahlo, pata de palo!; ¡Un pie Bueno, el otro malo...!”. Això va fer que tingues un caràcter introspectiu que fa quedesenvolupi els seus somnis i fantasies fins a desdoblar-se i crear “una altra ella”.

Al 1922 ingressa a la Escuela Nacional Preparatoria per estudiar la carrera de medicina. En aquest any també, Frida observa a Diego Rivera mentre pinta el mural La creación.
En aquesta escola, hi havia un ambient reformista, els joves s’enfrontaven a moltes polèmiques centrades en les reformes i el futur de laRevolució. Frida es va unir al moviment de Los Cachucas, compost per set nois i dues noies.

El 27 de setembre de 1925, va patir un gravíssim accident al xocar un tren via contra un autobús en el que viatjava. Es va destrossar un peu, la pelvis i la espina dorsal i va patir múltiples fractures en braços i espatlles.
Es passa tres mesos al llit de l’hospital, després es trasllada a la Casa Azulde Coyoacán literalment clavada al llit. És llavors quan pren la decisió de pintar. La seva mare va encarregar la construcció d’un cavallet a mida que s’adaptés al llit.
El seu primer quadre va ser un retrat d’una amiga seva: Retrato de Alicia Galant de 1927.
Van encastar un mirall al seu llit perquè pogués veure’s el cos sencer i poder ser la seva pròpia model. Per això els autoretratsformen la major part de la seva obra pictòrica, ella solia dir: “Me retrato a mí misma porque passo mucho tiempo sola y porque soy el motivo que major conozco...”

A partir d’aquí la pintura passa a ser la raó de la seva vida. Per a ella la decisió de viure i pintar és el resultat de una profunda reflexió i autoanàlisis.

Des de 1923 es proposa tirar endavant una primera sèrie d’autoretratsinspirats en l’estil de Botticelli i en la tendència prerafaelita anglesa. Entre ells destaca el cuadre que va regalar al seu xicot Alejandro Gómez Arias, titulat Autorretrato con traje de terciopelo gris.

La Casa Azul, on Frida va passar part de la seva infància i joventut, la va encantar molt, veiem record de la casa com a símbol lligat a l’úter matern en el quadre: Mis abuelos, mis pedres y yo.En la dècada que va de 1923 a 1933, a Mèxic s’hi produeixen uns canvis polítics i nous projectes culturals. Van generar un atmosfera de ruptura en aspectes del passat amb l’elecció d’Álvaro Obregón com a president i el ministeri de cultura (SEP) dirigit per José Vasconcelos, i no tant sols es va lluitar contra l’analfabetisme sinó que es va posar en marxa un ampli moviment de renovació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Frida Kahlo
  • Frida kahlo
  • Frida Kahlo
  • Frida kahlo
  • Frida kahlo
  • frida kahlo
  • Frida Kahlo
  • Frida Kahlo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS