Fritz Lang: Viatge als inicis de la seva obra a través de la joventut.

Páginas: 17 (4230 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2014
Fritz Lang:
Viatge als inicis de la seva obra a través de la joventut.













Albert Rozas de Tomas
Comunicació Audiovisual
Història del Cinema – I

Fritz Lang: Viatge als inicis de la seva obra a través de la joventut.

Albert Rozas de Tomas 1
Comunicació Audiovisual 1
Història del Cinema – I 1
Albert Rozas de Tomas – Història del Cinema I 2
Fritz Lang: Viatgeals inicis de la seva obra a través de la joventut 2
Fritz Lang: Viatge als inicis de la seva obra a través de la joventut. 2
1. - Introducció 3
3.- Fritz Lang: director fosc i sensible 6
4.- Narrativa de Lang 8
5.- Arquitectura dintre de la seva obra 8
6.- Influència dels viatges 9
7.- Evolució de la filmografia fins “Furia” (Conclusió) 11
8. – Annexes 13
Filmografia bàsica en elsinicis de Fritz Lang 13
Filmografia visionada: 13
Annex fotogràfic 14
14
14
15
Bibliografia 16


1. - Introducció
“La lucha es lo importante; no su resultado, sino la rebelión en si misma.” – Fritz Lang

Fritz Lang és un autor que crida l’atenció per la visió crítica i fosca que té de la societat, aquesta visió va impactar fortament el cinema dels anys 20 i 30 (on hi trobem lamajor part de la seva trajectòria cinematogràfica), 40 i 50 (en menor mesura però amb molt bones pel·lícules), però per entendre a Fritz Lang, necessitem dividir-lo en 2 grans etapes: l’etapa europea (i dintre d’aquesta la muda i la sonora) i l’etapa a Hollywood.
És precisament en els seus inicis com a cineasta i el canvi de l’etapa Europea/Hollywood en el que ens centrarem durant aquest estudi, quepretén observar la obra i les influències de Fritz Lang i analitzar socialment el que ens pretén dir amb el seu cinema.
Al llarg d’aquest estudi es profunditzarà sobre els seus grans temes (com poden per exemple la fatalitat de l’individu, les decisions límit motivades pel dolor o la venjança) i d’on surten les motivacions per a tractar a aquests.
Per comprendre la complexitat de l'obra d'uncreador fa falta conèixer la seva vida i les seves influències, no obstant, Fritz Lang sempre va ser una persona molt reservada en quant a la seva vida privada (i tenint en compte la importància que ha tingut en la història del cinema no tenim gaires fonts que ens parlin de la seva joventut), és per això que a continuació farem un (breu) resum sobre la joventut de Fritz Lang com a jove i futurcreador.
Fritz Lang neix un cinc de desembre de 1890 a la ciutat austríaca de Viena, en una família benestant. El seu pare Anton Lang era el cap d'arquitectes d'obres públiques a Viena, i la seva mare Paula Schleissinger, una dona d’orígens jueus que quan Fritz tenia deu anys d'edat es va convertir al catolicisme.
Els pares del jove Fritz,van intentar tenir una forta influència en ell: d'una bandael seu pare volia que el noi seguís la trajectòria familiar i es fes arquitecte i d'altre banda la seva mare va intentar que Fritz es convertís en un debot del catolicisme. Cap dels dos va tenir èxit.
Al 1908 i per desig patern, Fritz comença els seus estudis d’arquitectura a l'Escola Tècnica de Viena. No obstant, el jove no sentia gaire interès pels estudis que cursava (per més que l’arquitecturava marcar fortament el seu sentit de la composició al cinema) i es va començar a interessar per la pintura (fet que com veurem posteriorment influenciaria notablement la seva obra), això va fer decidir a Fritz per matricular-se a l'Escola d'Arts Gràfiques de Viena.
Al 1910 deixa els estudis, marxa de casa i comença a viatjar per Europa, Asia i Àfrica, aquests viatges van marcar el seu sentimentapatrida i accentuar la visió crítica, el seu romanticisme (present en obres com “Las tres luces”, “Solo se vive una vez” o “Moonfleet”). Al 1912 s’acaba instal·lant durant una temporada a París, on té el seu primer contacte amb els cineastes francesos i descobreix el potencial de l’art seqüencial. Es veu obligat a marxar de París amb l’imminent esclat de la Primera Guerra Mundial (1914-1919)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fritz Lang
  • Arquitetura de metrópolis de fritz lang
  • fritz lang
  • Fritz Lang
  • Los sobornados y Fritz Lang
  • Metropolis De Fritz Lang
  • Ramon Llull I La Seva Obra
  • Biografía de Fritz Lang

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS