Fuerte Apache

Páginas: 18 (4416 palabras) Publicado: 22 de abril de 2011
PEDAGOGIA SOCIAL

|GRUP 11. Mª José López Caparrós, Montserrat Perez Pino, Manuel Jesús Sánchez Alba, Anna Valls Gomis |

Introducció.

Per aquesta tercera PAC que proposa un assaig grupal, hem escollit el tema de “Les institucions educatives de caràcter social en el cinema” partint d’un anàlisis de la pel·lícula proposada: “Fuerte Apache” i dels factors externsque es puguin relacionar amb el tema a tractar.

Els components del grup som: Mª José López Caparrós, Montserrat Pérez Pino, Manuel Jesús Sánchez Alba, i Anna Valls Gomis. Varem escollir el tema creient que seria enriquidor i molt amè, ja que es tracta d’una mirada actual vers les institucions, i a través d’una pel·lícula es poden extreure moltes reflexions i punts a comentar, ja que és unabona manera d’observar i entendre molt millor (visualment) els problemes dels quals tracta.

A més ens va semblar interessant esbrinar i investigar sobre els centres d'acollida de menors, conèixer com funcionen, saber com treballen els professionals i com es mostren davant dels conflictes que troben entre els joves, com els gestionen.

L’objectiu principal del treball és analitzar els rolsinstitucionals i estils educatius reflectits en el film. Per arribar a aquest objectiu tractem diferents punts, que hem posat en comú i ens hem repartit entre tots.

Comencem parlant del cinema etnogràfic, fent una sinopsis de la pel·lícula i explicant què creiem que ens vol transmetre el director amb la seva obra.

Seguim preguntant-nos sobre la desestructuració de les famílies i les sevesconseqüències, ja que és un dels aspectes que es veu reflectit a “Fuerte Apache”.

A més, veiem les diferents mirades pedagògiques dels agents educatius, les implicacions, les respostes. I no només dels agents educatius del centre, sinó també de persones externes que influencien en els personatges protagonistes de la pel·lícula.

Arribem finalment a les conclusions després d’haver posat en comú elspunts treballats per cadascú.

Com a últim adjuntem la bibliografia utilitzada, on queda plasmada la metodologia utilitzada: material audiovisual, Internet, llibres, documents professionalitzadors, material didàctic de la UOC, etc.

Pel·lícula “Fuerte Apache”, el cinema com a mitjà etnogràfic que ens mostra una mirada actual envers a les institucions educatives de caràcter social.

“El cinema éstambé una forma de representació del món, la cultura i/o la societat, de la mateixa manera que ho és la fotografia o la literatura. En aquest sentit, fa temps que des de l’antropologia es defenen les prestacions del cinema com a eina d’investigació i estudi”[1]. El cinema etnogràfic és una manera de fer una mirada antropològica i d’accedir a la vida quotidiana d’una nova manera per tal derealitzar un estudi d’anàlisi d’una realitat.

Sinopsi de la pel·lícula: Ens parla d’en Toni, un educador que treballa en un centre tutelar de menors. Ell sent sobre la seu la pesada càrrega del fracàs. Ha perdut l’esperança en el que fa i en el seu propi destí, i tot i així, arrossegat per la inèrcia i donant el millor de si mateix, continua al peu del canó treballant amb els nois, les circumstànciessemblen totes la mateixes i el mateix destí.

No obstant això, l´ingrés al centre de Tarik, un nen magrebí del carrer, fa que alguna cosa estigui a punt de canviar en la seva vida. I potser aquesta vegada sigui per bé.

“Fuerte Apache”, es una història de segones oportunitats, de mantenir l’esperança quan ja no sembla haver-hi motius per fer-ho.

El director ens vol mostrar una mirada a lesinstitucions tutelars de menors, a les tasques dels educadors, les influències que poden tenir els educadors amb els nois, les faltes de recursos que poden tenir aquestes institucions i com les afronten els educadors.

El centre en què transcorre l’acció està inspirat en un centre existent, i bona part dels successos i anècdotes que s’expliquen parteixen d’una situació o d’un fet real. És...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fuerte Apache
  • Fuerte Apache
  • Apache
  • Apache
  • APACHE
  • apaches
  • Los apaches
  • Los apaches

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS