fuerteventura

Páginas: 3 (626 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014
2. Població prehispànica: ELS MAHOS:

2.1 Orígens

Els Grecs, Fenicis i Romans coneixien les Illes Canàries, Fuerteventura estava habitada per los Majoreros, Maxos o Mahos.

Van arribar l'any1.000 abans de Crist, però les restes humanes més antigues indiquen que van arribar 300 anys abans de Crist.

La paraula Mahos venen d’un tipus de sabata de pell de cabra. Els habitants deFuerteventura anomenaven a la seva illa "Mahoh", que significava en el seu idioma "El meu País".


2.2 Estructura social i política

Els Mahos van viure en coves semi-subterrànies, són pacífics, solienmenjar marisc, carn de cabra, llet, formatge i gofio i

S’han localitzat vivendes de mahos en els llocs més elevats de l'illa i al cim de determinades muntanyes. La seva funció estava relacionadaamb el control estratègic del territori, l'explotació dels recursos, la defensa davant les agressions exteriors, sense oblidar el caràcter religiós de molts d'aquests enclavaments muntanyosos.

Lareligió mahorera es pot relacionar amb el culte als avantpassats materialitzat a través dels ídols, com la muntanya de Tindaya, on es troben nombrosos gravats rupestres en forma de peu.

Era unasocietat polígama, per cada donahi havien tres marits de mitjana.La societat dels mahos era un model d'organització segmentària.El sistema sociopolític de Fuerteventura denota l'existència d'aquest tipusd'organització social.


L'illa estava dividida en dues zones: "Maxorata" i "Jandía", dirigides per caps guerrers que eren escollits pel poble. Les zones es separaven amb murs de pedra.

2.3Aspectes econòmics

La base de l'economia era la ramaderia i era la font més important de recursos alimentaris, complementant-se amb la recol·lecció vegetal, pesca i agricultura.
Les espèciesramaderes més importants de l'illa eren la cabra i l'ovella, adaptades a l'aridesa del territori, i en menor nombre el porc.

Tenia gran importància l'atenció i la cura del bestiar com a base del suport...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fuerteventura
  • Plataforma petrolifera en Fuerteventura
  • Prehistoria De Fuerteventura
  • Excursiones de fuerteventura
  • inafortunada isla fuerteventura
  • Resumen: El Desarrollo Urbano Turístico En Fuerteventura. La Búsqueda Del Desarrollo Sostenible Versus Al...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS