Fukushima

Páginas: 5 (1149 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
FUKUSHIMA

2. Accident
un cop hem conegut millor la central Fukushima anem a centrar-nos en l’accident.
El dia 11 de març a les 14:46 (hora de Japó) es va produir un terratrèmol d’un 9,00 a l’escala de Richter, cal destacar que aquesta escala té la peculiaritat de que no hi ha la mateixa distància del 5 al 6 per exemple, com del 8 al 9, ja que com més ens apropem al màxim més fort ésl’increment de força del terratrèmol, a la costa Nord-est de Japó. L’epicentre del terratrèmol es trobava al mar, davant la costa de Honshu (130km a l’est de Shendai) com podem observar en aquesta imatge, aquest terratrèmol va provocar un gran tsunami que és el que va produir més víctimes i alhora més problemes a la central. El primer error que podem trobar es que no hi havia el mur de contenció detsunamis de 38 metres que es característic de la zona i per tant va arribar molt més directament i es podria haver evitat la catàstrofe.
En el moment en el que es va produir el tsunami que va arribar a la central, a les 15:41, els reactors 1, 2 i 3 estaven apagats, eren els que estaven funcionant però que com a causa del terratrèmol es van apagar com a mesura d’emergència, però a causa d’un malfuncionament de l’electricitat pel terratrèmol no es van poder refredar. En quan a la resta de reactors 4, 5 i 6 es trobaven parats a causa d’una inspecció periòdica.
L’aigua, que en arribar a la central tenia una alçada de 15 metres, malgrat que havia arribat a més de 40 metres en unes altres zones, va produir una sèrie de problemes tècnics que van portar al descontrol total de la central i delsseus reactors.
El mateix dia es va provocar la parada dels sistemes de refrigeració de dos dels reactors i de quatre generadors d’emergència. Això va provocar una fusió del nucli parcial en els reactors 1,2, 3 (recordem que eren els que es trobaven en funcionament en el moment de l’accident) , algunes explosions d’hidrogen van provocar destroces en l’interior dels edificis, i una explosió enel reactor 2 va provocar fractures en el tanc de contenció. Es van donar incendis en el reactor 4 i les barres de combustible gastat emmagatzemades a una piscina es van sobreescalfar i els nivells d’aquestes piscines va baixar. A més el reactor 3 utilitzava un tipus de combustible altament perillós anomenat “MOX” una barreja d’urani i plutoni.
Es va evacuar la població en un radi d’uns 20km, peròa causa del perill creixent es va evacuar finalment fins un radi de 40km, pel perill de les radiacions, l’agencia internacional de seguretat nuclear e industrial (NISA) va oferir el nivell 7 de gravetat en la escala INES, el mateix que el de l’accident de Chernobyl.
Es va donar l’alerta d’emergència nuclear i es van adoptar mesures de seguretat com augmentar el perímetre de desallotjament enquan a la central, subministrar a la societat iodur potassi (ja que té una funció protectora ja que el material radioactiu es situa a les tiroides i la ingesta de iodur potassi prevé això). Alhora es va aigua marina i àcid bòric a alguns reactors de la central per tal de retardar les flames, cosa que faria més difícil que la central s’incendiés.
A juny es va confirmar que els reactors 1, 2, 3 havienpatit la fusió del nucli completament. En la imatge de continuació es mostra com la radiació podria arribar arreu del món.

4. Crítiques i errors
És cert que aquest accident no està causat bàsicament per un error humà, sinó que realment va estar provocat per un desastre natural, en aquest cas un tsunami principalment. Tal i com hem dit en l’apartat de l’accident no hi havia en aquella zona elmur de contenció de tsunamis de 38 metres.

Crítiques a l’organisme internacional d’energia atòmica (OIEA)
Directament aquesta organització no va fer cap negligència sobre aquest accident nuclear però el que si es cert es que realment desprès de l’accident de Chernobyl, con aquesta organització, que es lucra de les activitats de les centrals nuclears, va ser una de les encarregades de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fukushima
  • Fukushima
  • Fukushima
  • Fukushima
  • fukushima
  • Fukushima
  • Desastre Fukushima
  • Catastrofre en fukushima

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS