Fukushima

Páginas: 3 (608 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2013
FUKUSHIMA
El dia 11 de març de 2011 a les 14.46 hores. Un terratrèmol de nou graus en l'escala de Richter, amb epicentre en l'Oceà Pacífic, a 130 quilòmetres de la península d'Ojika i unaprofunditat de deu quilòmetres, paralitza l'activitat d'11 centrals nuclears, entre elles la de Fukushima.
El terratrèmol curta el flux d'energia elèctrica i el motor dièsel d'emergència de la central i lafalta d'energia paralitza el mecanisme de refrigeració de la planta, que compta amb sis reactors d'aigua en ebullició.
Les autoritats declaren situació d'emergència nuclear en la central i en unaaltra planta veïna, la número 2 de Fukushima, que també va veure alterat el seu subministrament elèctric. El Govern diu que no hi ha fugues radioactives.
El 12 març de 2011, s'amplia la zonad'evacuació a un ràdio de 10 quilòmetres entorn de la planta nuclear.
Per a rebaixar temperatura en els reactors El Govern ordena, per primera vegada, que s'òbriguen de forma controlada les vàlvules delsreactors, per a alliberar vapor i tractar de rebaixar la pressió en el seu interior.
A las15.36 hores, es registra una forta explosió en la central nuclear de Fukushima, segons pareix quan un equiptractava de refredar un reactor nuclear de la planta número 1.
El Govern assegura que l'explosió no va ser en el reactor ni va generar una fuga radioactiva important. L'explosió, que tampoc vadanyar el depòsit que protegeix al reactor, es va deure a una reacció química entre hidrogen i oxigen.
S'amplia la zona d'evacuació a 20 quilòmetres.
S'injecta aigua marina i àcid bòric en elrecipient primari de contenció com refrigerant per a tractar de refredar el reactor.
Les autoritats cataloguen l'explosió en el nivell 4 de 7 de l'Escala Internacional Nuclear i de Successos Radiològics.El dia 13 de març de 2011, un altre reactor, el número 3 de la planta 1 de la mateixa central nuclear de Fukushima, registra problemes en el seu sistema de refrigeració. Tracten de refredar-ho i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fukushima
  • Fukushima
  • Fukushima
  • Fukushima
  • fukushima
  • Fukushima
  • Desastre Fukushima
  • Catastrofre en fukushima

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS