Fullet Batxillerat

Páginas: 7 (1659 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2012
batxillerat
2012

www.gencat.cat/ensenyament/queestudiar (Estudiar a Catalunya) Generalitat de Catalunya Departament d’Ensenyament

b
Generalitat de Catalunya Departament d’Ensenyament

El batxillerat

Què és

Organització

© Generalitat de Catalunya Departament d’Ensenyament Edició Servei de Comunicació i Publicacions Disseny gràfic Enric Jardí 1a edició Març de 2012 Tiratge 4.000exemplars Impressió Gràfiques Cuscó, SA Dipòsit legal B-9.460-2012

El batxillerat té dos cursos acadèmics. Aquesta etapa de formació acadèmica es cursa convencionalment entre els 16 i els 18 anys, però és oberta a persones de qualsevol edat, ja sigui de forma presencial o a distància. El batxillerat prepara l’alumnat per a la seva incorporació a estudis posteriors, tant professionals comuniversitaris, i per a l’accés al món laboral.

Modalitats El batxillerat s’organitza en tres modalitats: – Arts – Ciències i tecnologia – Humanitats i ciències socials Matèries El currículum de batxillerat consta de matèries comunes, matèries de modalitat i matèries optatives, i també del treball de recerca. A més, l’alumnat té assignades hores de tutoria. Les matèries comunes les cursa totl’alumnat. L’alumne o alumna ha de triar un mínim de sis matèries de modalitat al llarg dels dos cursos, de les quals cinc han de ser de la modalitat escollida. L’estudiant ha de completar-ne l’horari amb altres assignatures de la mateixa modalitat, d’altres modalitats o amb matèries optatives. L’alumnat que es matriculi en centres ordinaris pot cursar alguna matèria de modalitat de segon curs a través delbatxillerat a distància, si el seu centre no l’ofereix, amb un màxim de dues matèries per alumne o alumna. Per a les matèries de primer curs, aquesta possibilitat només es pot demanar si una matèria té continuïtat en el segon curs i el centre no la pot oferir per motius organitzatius, amb un màxim de dues matèries per alumne o alumna.
3

El batxillerat

El batxillerat

ModalitatsMatèries del batxillerat

Treball de recerca L’alumnat ha de triar un tema per fer un treball de recerca, que estarà tutoritzat per un professor o professora, preferentment en el segon curs. Aquest treball, que és obligatori, contribueix a desenvolupar la capacitat de recerca adient a aquest nivell d’estudis, capacitat que és imprescindible per afrontar amb èxit opcions acadèmiques posteriors. TutoriaCada grup classe té una hora de tutoria a la setmana.

Arts La modalitat d’arts s’adreça a persones interessades en els fenòmens artístics, caracteritzats per la sensibilitat, l’expressió i la creativitat; un alumnat amb inquietuds, tot i que no necessàriament amb un perfil d’intèrpret entorn del món audiovisual, les arts gràfiques, el disseny, el patronatge, els mitjans de comunicació, lapublicitat, les arts escèniques, la producció i gestió d’empreses del sector cultural o l’animació cultural i social. Ciències i tecnologia La modalitat de ciències i tecnologia s’adreça a l’alumnat interessat per les ciències experimentals, les matemàtiques, els estudis relacionats amb continguts cientificosanitaris i el món dels processos tecnològics i dels materials, instruments, aparells i màquinesque s’utilitzen en la producció de béns i serveis. Humanitats i ciències socials La modalitat d’humanitats i ciències socials s’adreça a l’alumnat amb inquietuds relacionades amb els estudis lingüístics i literaris, la filosofia, les manifestacions culturals, les ciències socials, jurídiques, polítiques i econòmiques, la gestió i administració pública, la comunicació, les relacions públiques, lapublicitat, el turisme i altres serveis d’oci.

El nombre d’hores setmanals de les diferents matèries dels dos cursos del batxillerat són:
1r curs Llengua catalana i literatura 2h Llengua castellana i literatura 2 h Llengua estrangera 3h Educació física 2h Filosofia i ciutadania 2h Ciències per al món contemporani 2h Història de la filosofia Història Tutoria 1h Religió (voluntària) - / 2...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batxillerato
  • Batxillerato
  • batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS