Función Y Significado De Algunas Obras

Páginas: 4 (961 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2013
EL TEMPLE . El temple grec té una triple funció:
* En primer lloc una funció religiosa ja que és la residència simbòlica de la divinitat protectora de la polis. La seva imatge es col·loca enla nau. Els deus només podien ser admirats els dies assenyalats quan s’obrien les grans portes de bronze dels temples.
* En segon lloc una funció social democràtica: agrupa els habitants d’unapolis en unes cerimònies que sempre es fan a l’exterior del temple.
* I per últim una funció política:ja que era l’exponent publicitari davant les altres polis. Tots tres temples són un símbol omissatge del moment de gran prosperitat de la ciutat d’Atenes, sobretot pel gran domini cultural
* Té una significació fonamentalment externa. El temple grec valora poc l’espai interior perquèels fidels no han d’entrar en el seu interior i per això, pel que fa a dimensions, era petit. A diferència dels romans crea doncs poc espai interior, n’hi havia prou amb una habitació petita peracollir l’estàtua de la divinitat protectora de la polis.
* La resta d’elements arquitectònics i decoratius es plantegen de cara a l’exterior, de cara a la comunitat. Els grecs s’expressen sempre decara enfora, o a l’aire lliure, així és veu en les seves creacions: teatre, acròpolis...Per això en el temple és més important l’ambientació dels frontons , frisos i mètopes que la creació d’espaiinterior. Per ressaltar les parts inclús les policromaven, ja que feien de teló de fons pels seus ritus religiosos.
* Els grecs eren conscients de les divisions internes que els separaven, i lareligió era un dels pocs elements de cohesió. Els Santuaris i la Acròpolis complien aquesta funció de unificació.
-El Partenó significa una ofrena dedicada a Atena Pàrtenos, deessa verge, de laguerra i la saviesa, protectora de la ciutat d' Atenes. Significa també la supremacia d'Atenes.
-L'Erecteon, al contrari que el Partenó, presenta una forma inusual en els temples grecs, ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Algunos significados
  • significado de algunos terminos matematicos
  • algunos resultados significativos
  • Significado de algunas oraciones
  • Significado de algunas danzas
  • Significado de algunas palabras
  • Algunas obras oscar muñoz
  • Algunas obras de juan rulfo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS