Funcionament desigualtat

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2014
OBSERVACIÓ DEL FUNCIONAMENT D’UN BANC D’ALIMENTS

El nostre treball versarà sobre com ha canviat el perfil d’usuaris dels serveis socials, així com albergs, menjadors socials i bancs d’aliments.Hem realitzat una visita al banc d’aliments de Cerdanyola del Vallès, en el qual hem pogut observar com funciona aquest servei i la seva estructura.
En primer lloc, per poder ser usuari del bancd’aliments s’ha de ser derivat pels serveis socials municipals, els quals li entregaran un document on hi consta les dades personals de l’interessat, i la data d’inici i fi en el qual podrà gaudir d’aquestservei. En cas de que una persona s’apropi al banc d’aliments sense acreditació no li neguen l’ajuda, li es entregat un paquet de cortesia, que es compon d’aliments bàsics, i s’encarreguen deexplicar-li el procés per tal de ser usuari habitual del banc d’aliments.
Els bancs d’aliments reben recursos tant d’empreses privades que col·laboren amb els excedents o aliments que no passen el procés dequalitat (sempre per motius d’empaquetatge, no pas de qualitat del producte en si), persones del poble que poden aportar aliments perquè té una horta o granges i, principalment, del Banc d’Aliments deBarcelona.
Els voluntaris, gairebé totes son persones jubilades. Preparen paquets d’aliments personalitzats segons les necessitats de l’usuari. Això és important, ja que molts dels usuaris que rebenaquests paquets tenen necessitats explícites, com familiars d’avançada edat amb necessitats determinades o famílies amb nadons, on reben llet en pols i altres productes. Els paquets es solen prepararper 15 dies.
En qüestió de logística, el local disposa de varies sales, així com la sala de líquids (aigua, llet, oli...etc), sala de secs (arròs, llegums, galetes, pasta, ous...etc), sala pernadons i sala de congeladors.
Els aliments que rep el banc d’aliments solen ser aliments que no necessiten un tracte especial, ja que no hi ha capacitat per emmagatzemar-ho. Un cop al mes el banc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Funcionament LHC
  • Funcionamento de plc
  • Les justificacions de la desigualtat social
  • origen de la desigualtat entre els homes
  • Desigualtat i dones
  • Funcionament activitat economica 3er ESO
  • desigualtat de la dona al món
  • Treball desigualtat mercat treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS