Funcionament D'Un Mercat

Páginas: 12 (2785 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2012
Tema 5
El Funcionament del mercat
1-Els mercats i els diners:
Mercat: Es el conjunt d’activitats de compra I venda d’un producte en el que intervenen tant els demandants com els oferents, cada mercat rep el nom de producte que s’intercanvien. Excm.: Si venen cotxe – Automòbil
Diners: Son un paper fonamental en les activitats del mercat en les activitats del mercat ja que es un mitja depagament i intercanvi.
2-La demanda: Es la quantitat d’un be que els demandants estan disposats adquirir a canvi d’un preu determinat. Depenent de factors com son el preu dels bens relacionats, la renda disponibles i les preferències del consumidor.
2.1 Factors que condicionen la demanda
* El preu en qüestió: Dir com mes car es un producte el demanant estarà disposat adquirir menys. Peròmes barat es el producte, el demanant disposarà adquirir mes.
* El preu bens relacionats:
Bens complementaris: Son aquells bens que es consumeixen conjuntament . Excm.: Cotxe i gasolina, no es pot consumir un sense l’altre.
Bens substitutius: Son els que satisfan la mateixa necessitats: Si un bens substitutiu augmenta, disminuirà la demanda d’aquest a favor de l’altre. Excm.: Si augmenta elpreu de sucre, augmentarà la demanda de la sacarina.
* Renda disponible: Aquesta condicionarà la quantitat de diners destinats al consum i per tant ens afecta perquè també variarà la quantitat del producte de demanda.
Classificació de demanda:
Segons la relació entre increment de renda i la quantitat demandada.
-Bens inferior: Son aquells bens que es demanden menys al augmentar la rendadels demandants Excm.: Productes de marca blanca.
-Bens normals: La quantitat demandada augmenta en la mateixa proporció en la renda Excm.: Habitatge
-Bens de luxe: Son bens que no es consumeixen quan la renda es baixa, al seu consum augmenta substancialment al augmentar la renda, son bens considerats amb prestigi social. Excm.: joies, cotxes.
-Les preferències del consumidor: Les preferènciesdels consumidors determinen el comportament del demandant, amb la independència del preus.
2.2 Corba de demanda:
Reflecteix la variació que es necessita en la quantitat d’un be en funció dels factors que hem vist, esta en funció del preu, bens relacionats, la renda i preferència.
Qd=f(P,Pj,R,G) > criteris Paribus
En dependència del factor que varia, el preu variara.

La corba de demanda esla representació gràfica de la funció de la demanda que ens mostra les diferents quantitats del bens en qüestió que els demandats estan disposat adquirir el preu.
3.L’oferta:
Es la quantitat d’un be que les empreses estan disposades a produir la quantitat a un preu. Tenim en compte els costos de producció i els objectius empresarials..
3.1 Factor que influeixin en l’oferta
a) Preu en beqüestió: Quan mes elevat es el preu que poden cobrar per el producte en el mercat, mes quantitat estan disposades a produir. (Sempre que els costos es mantingui constant)
b) Costos de factor de producció: Les possibilitats de producció de l’empresa depèn tant de la quantitat de la qualitat dels recursos productius.
Quan augmenta els costos els beneficis disminueixin l’empresa fa menys ofertes perpoder gastar menys. Influeix en els treballadors, maquines i recursos naturals.
c) Els objectius empresarials: La quantitat que oferta-ren les empreses variarà en funció de les expectatives empresarials, ja que no son les mateixes expectatives per a un mercat tradicional, que per un mercat emergent.
3.2 Corba de l’oferta: La funció de l’oferta reflecteix la variació que experimenta laquantitat ofertada d’un be en funció dels factors que influeixen.
Qo=f (P, W, E) En funció de preu, costos objectius empresarials.

L a corba es la representació gràfica bàsica de la funció d’oferta, la qual ens mostra les diferents quantitats d’un be que les empreses estan disposades a produir per a cada preu.
4. L’equilibri de mercat
Es aquell punt on coincideix el preu i quantitat que estan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 5 El Funcionament Del Mercat
  • El mercat
  • mercat
  • mercat
  • Funcionament LHC
  • Funcionamento de plc
  • Marino mercate
  • dijous mercat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS