Funcions del derecho en el caso mari luz

Páginas: 4 (824 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2010
Cas pràctic 1: Les funcions del dret

Quina funció o funcions del dret creus que s´han posat en perill en les diverses etapes d´aquest cas? Per què? Justifica la teva opinió a partir d´argumentsque relacionin conceptes i idees analitzats al llarg del tema.

La primera funció del dret directament anulada va ser la funció de control social, ja que per molt que la societat va intentarguiar aquest home pel bon camí, Santiago del Valle va cometre un delicte, un delicte que tothom sap que ho és, ja que la societat ens ha posat en coneixement d´això des dels principis dels temps. Pertant, el control social no ha fet efecte en aquest individu i per aquest motiu es va arribar al processament penal; Santiago del Valle no va saber adaptar-se a la normativa vigent i per això se li vaaplicar un càstig.
Per un altre banda, la societat en la que vivim és coneixadora de que la pederastia, el segrest i l´assassinat són delictes i estan duramente castigats per la llei. No nomèss´accepta perquè està indicat al còdig penal, s´accepta perquè entra dins de la moral social. Tothom sap que matar, per exemple, està malament. En el cas d´aquest home, sembla ser que la seva moral li deiaun altre cosa, per tant la funció integradora del dret no ha tingut èxit perque no ha pogut aconseguir que l´individu integrès la norma legal a la seva pròpia moral.
Però el problema aquípresent és el fet de que hi va haver-hi errors judicials i policials. El jutge que va condemnar Santiago del Valle a Sevilla no va aconseguir ficar-lo mai a la presó perquè va tardar 4 anys en acceptar lesevidències i quan ho va fer i el va condemnar la Audiència Provincial va tardar uns altres 3 anys en confirmar-la (El Mundo, 2/4/2008). Amb aquesta conducta es va posar en perill la seguretat jurídicaja que aquesta se suposa que ha de garantir l´ordre i la pau per fer possible la vida en societat, i la familia de Mari Luz no va rebre-la.
A part, el principi de legalitat del dret ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maria Luz
  • Casa de la luz
  • maria casa
  • Mario Casas
  • Caso De Maria
  • Mario Casas
  • Caso Marias
  • Mario Casas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS