Funcions del llenguatge radiofònic

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 5 de julio de 2011
FUNCIONS DEL LLENGUATGE RADIOFÒNIC

FUNCIÓ SINTÀCTICA (O GRAMATICAL)
Usarem aquest concepte per referir-nos a aquelles elements del llenguatge que serveixin per organitzar i estructurar elscontinguts, per marcar transicions, pauses, canvis de seqüència, etc.

FUNCIÓ DESCRIPTIVA (O NATURALISTA)
Usarem aquest concepte per referir-nos a aquells elements del llenguatge que reprodueixen orecreen un ambient tal qual el trobaríem en la realitat referencial.
Podem matisar, dintre de la funció descriptiva, entre la funció descriptivo-ambiental quan els elements del llenguatge radiofònic(música, efectes, silenci) pertanyen realment a l'ambient que reprodueixen (per tant són diagètics). I la funció descriptivo-ubicativa, quan els elements en serveixen per ubicar en l'espai i el tempsl'acció, però no tenen perquè pertànyer a l'ambient que reprodueixen (són extra-diagètics).
L'exemple més clar d'aquest matís en la funció descriptiva el trobem amb l'ús de la música. En l'úsdescriptiu-ambiental l'oient sent la música que realment passa a l'acció -una discoteca-; en l'ús descriptiu-ubicatiu, posem música, per exemple una samba, per indicar que som al Brasil, encara que a l'accióno estigui sonant aquella música. En aquest cas per tant és extra-diagètica.

FUNCIÓ EXPRESSIVA (O DRAMÀTICA)
Usarem aquest concepte per qualificar els elements del llenguatge radiofònic quesiguin usats amb la intenció d'expressar alguna informació simbòlica, o recrear una situació emocional concreta ja sigui l'estat d'ànim dels protagonistes de l'acció o l'atmosfera d'aquella acció,transmetent aquest estat emocional a l'oïdor.
L'ús expressiu dels elements del llenguatge pot fer-se des d'una perspectiva subjectiva dels personatges que participen de l'acció o com a visió de l'entorn ones desenvolupa l'acció. També incloem en aquest apartat el possible ús simbòlic que faci l'autor del producte radiofònic.

FUNCIÓ NARRATIVA
Usarem el concepte pel qualificar els elements dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • funcions de llenguatge
  • Funcions
  • funcions
  • funcions
  • Llenguatges
  • Funcions Pollionómiques
  • La Naturalesa Del Llenguatge
  • Llenguatge Escrit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS