Funcions Executives - resum (un full)

Páginas: 2 (430 palabras) Publicado: 30 de abril de 2013
FUNCIONS EXECUTIVES
El nom de disfunció executiva va ser el primer nom que se li va donar al TDAH i el més encertat, perquè les persones amb TDAH tenen una immaduresa en el còrtex cerebral. Aixòprovoca que no puguin fer una vida del tot autònoma i que tinguin un desenvolupament eficaç en el dia a dia (llar, escola, feina treball, comunitat,...)
Les funcions executives es podrien definir comuna funció finalista d’ordre superior , tot que que parlem d’un constructe perquè encara no hi ha consens en la seva definició. Seria però, la capacitat de ser autònom.
Dintre de les funcionsneurobiològiques de les FFEE trobem:
A. Inhibició de la resposta: és a dir, la capacitat de la persona de frenar respostes motores o verbals davant d’un estímul, a fi de substituir-les per d’altres mésadients. Resistència a la distracció. En TEA i TDAH la funció de inhibir resposta està molt afectada.
B. Memòria de treball: la capacitat de retenir una informació auditiva, alhora que es recuperenconeixements anteriors, a fi d’utilitzar-la en situacions noves. Implica emmagatzemar, monitoritzar i manegar informació fonològica, semàntica i viso-espaial. Les persones amb TEA i TDAH, poden retenir imemoritzar la informació però, desprès no saben utilitzar-la. Dins d’aquesta torbem:
B.1. Memòria de treball no verbal (l’ull de la ment): capacitat de retenir nova informació quan el estímul quel’ha provocat no és present. El seu desenvolupament és entre els 3 i els 10 anys.
B.2. Memòria de treball verbal (la veu de la ment): és la parla autodirigida o encoberta. Els problemes sorgeixen quanla parla no actua com a mediadora de la conducta. Entre els 9 i els 12 anys aquesta parla ja és del tot interior.
C. Autoregulació del estat d’alerta, emocional i motivacional (el cor de la ment). Ésla capacitat de domini de les pròpies reaccions i emocions, per frenar-les o augmentar-les segons la situació ho requereixi segons la lliure decisió.
D. Processos necessaris per a la resolució...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo Resumen The Full Monty
  • Resumen de "articulate executive" (granville n. toogood)
  • Funcions
  • funcions
  • Resumen full musculo esquelético
  • funcions
  • Fuller
  • Full

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS