fundacions

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
¿Qui van ser els seus promotors? Raons històriques del seu naixement. Cal respondre a la pregunta ¿Per què va néixer aquesta organització?

L’assemblea de socis del Casal Infantil i Juvenil deMarianao van acordar constituir la Fundació Marianao el dia 7 de febrer de 1998, després d’una llarga experiència de treball socioeducatiu. En aquest pas a Fundació hi ha un important procéshistòric.

L’ocupació de l’edifici i la creació dels projectes
El Casal Infantil i Juvenil de Marianao va sorgir arran de l’ocupació, el juny de 1985, de l’immoble del carrer Girona número 30, que estrobava en situació irregular urbanísticament i era un focus d’abandonament i brutícia. El Grup de Joves de Marianao, constituït l’any 1983 a partir de l’antiga Vocalia de Joves de l’Associació de Veïns “ElPoblet” (Marianao), va protagonitzar aquesta acció, amb el suport actiu de l’associació. Una de les característiques que configuren aquesta experiència és l’arrelament al barri i a la ciutat des del’inici. La iniciativa sorgeix de persones, la majoria joves del barri Marianao, que des del voluntariat social busquen alternatives als greus problemes que pateixen els infants i els joves causats peruna greu manca d’equipaments i de recursos socials.
El 3 de juny de 1987 el Casal es va constituir com a associació, amb personalitat jurídica pròpia, tot desvinculant-se de l’entitat veïnal. Demanera paral·lela a la dura tasca de rehabilitació de l’edifici, en la qual van participar moltes persones voluntàries, entitats socials, l’Aula Taller, el Centre Obert, el Casal de Joves, els cursos deformació ocupacional, la revista Bretxa, l’emissora de ràdio, el Projecte David, la inserció ocupacional...
L’any 1995 va haver-hi un important moviment ciutadà contra el projecte municipald’enderrocament de l’edifici del Casal. La gran mobilització popular va evitar que el Casal fos enderrocat i va testimoniar que constituïa un patrimoni significatiu pel poble de Sant Boi.

Un procés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS