fundamentos psicologia científica

Páginas: 4 (783 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2013
1.- A què ens referim quan parlem de psicologia popular o del sentit comú? Posa’n un exemple.

Quan parlem de psicologia popular o del sentit comú, ens referim a l'intent que fan les persones depredir la conducta dels demés i de captar l'estat mental intern de manera implícita i natural, és aquella classe d'explicació psicològica que parteix de les experiències personals, encada quemodificades per l'entorn social. S'expressa a través de nocions com les de creença, desig, intenció, sentiment...
Moltes d'aquestes teories sorgeixen del imaginari comú, és per això que molts cops ens fancometre errors, els anomenem biaixos cognitius.
"La Marta entrena sovint per què té el desig d'anar a les olimpíades, creu que com dedica tantes hores té possibilitats de ser seleccionada."


2.-Durant els atemptats de l’11 de setembre a Nova York i després de l’atac a la primera Torre Bessona, podria resultar evident que els ocupants de la segona torre haurien d’haver estat evacuats per lesforces de seguretat, encara que només fos com a mida de prevenció per evitar més morts. No va ser així i la segona torre va ser també derrocada. En realitat, fins al segon atac encara es pensava que eraun accident, no un atemptat. A quin tipus de biaix cognitiu fa referència aquesta situació quan pensem que es podria haver evacuat la segona torre?. Argumenta’l.

Per començar un biaixcognitiu és un procés pel qual la cognició s'altera en funció de prejudicis, falses atribucions, induccions excessives o la perspectiva de l'observador. Tot acte de pensament té un biaix cognitiu, per laqual cosa l'objectivitat no existeix. La realitat sempre està esbiaixada d'una determinada manera per al subjecte.
Aquesta situació fa referència al biaix cognitiu retrospectiu, per la tendència a lapercepció de relacions de causalitat en els fenòmens.
- Il•lusió de correlació, és a dir, percebre una correlació allà on no hi és (o percebre-la més important del que en realitat és), també la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fundamentos cientificos de la psicologia
  • LOS FUNDAMENTOS CIENTIFICOS DE LA PSICOLOGIA
  • Fundamentos científicos y campos de aplicación de la psicología actual
  • Fundamentos científicos y campos de aplicación de la psicología actual.
  • Fundamentos Científicos De La Psicologia
  • FUNDAMENTO CIENTIFICO
  • fundamento cientifico
  • fundamentos de psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS